7 věcí, které jste (možná) nevěděli o My Chemical Romance

Vydáno: 14.05.2020 15:35 - Mates Krč

Hrdinové jedné celé generace, kteří svou nekonečnou kreativitou, showmanstvím a geniálně napsaným deskám změnili tvář moderního rocku, nikdy doopravdy neodešli. K jejich inspirativní tvorbě se vracely miliony fans a další jejich kouzlo objevily se zpožděním. Věděli jste, že...?
1.
Frank Iero zasvětil svůj život hudbě velmi brzy. V suterénu matčina domu si udělal zkušebnu a již v jedenácti letech začal hrát v kapele Pencey Prep, s kterou dokonce vydal album. Poté si ještě stihl zařádit s partičkami I Am a Graveyard, Hybrid, nebo Sector 12, odejít ze školy, načež definitivně zakotvil u MCR.

2.
Gerard měl odmalička velkou zálibu v umění a šel si za svým snem práce kolem komiksů. Na přelomu tisíciletí makal v New Yorku pro Carton Network. Jeho život změnila událost z 11. září 2001. Aby se s neštěstím emočně vyrovnal, napsal text k písni "Skylines and Turnstiles". Ta se poté stala vůbec první vydanou skladbou od My Chemical Romance.
 

3.

Po vzoru bráchy Gerarda se i Mikey dal na komiksovou dráhu. "Konečně přišel ten čas a můžu vám oznámit, co jsem tvořil několik posledních let," načal muzikant. Vylezla z toho komiksová prvotina Collapse, kterou vypustil vloni v červenci. Příběh pojednává o DJovi Liamovi, který objeví balíček s černou dírou, která ho odnese daleko za hranice chápání do kosmického konfliktu.

4.
Ray Toro po rozpadu My Chemical Romance na nic nečekal a hned v květnu 2013 nahrál na internet sólový song "Isn't That Something". "Všechno jsem zahrál, zazpíval, nahrál, zmixoval. Sám," uvedl kytarista. V listopadu 2016 dokonce vydal sólovou desku Remember the Laughter, kterou si nahrál doma.

5.
Gerard po rozpadu kapely ohlásil vydání sólovky s novou kapelou Gerard Way & The Hormones. Bez hormonů by prý nebyl rock'n'roll, uvedl zpěvák. V září 2014 vypustil popově laděnou placku Hesitant Alien a v rámci světového turné navštívil 28. ledna 2015 i pražský Lucerna Music Bar.
 

6.
Mikey Way se v roce 2013 objevil před kamerou jako herec, když si zahrál zpěváka fiktivní deathmetalové kapely Asthma v posledním díle druhé série ulítlého seriálu The Aquabats! Super Show! O pět let později zase nemluvil postavičku Snarla v animovaném seriálu Transformers: Power of the Primes.

7.
Když v roce 2016 vyhrál Donald Trump americké prezidentské volby, Frank Iero na Twitteru odhalil své pocity. "Cítím se zahanbeně a smutně. Když jsem se vzbudil, tak jediné, co jsem zvládnul říct svým dětem, bylo, že se omlouvám." V minulosti také dával jasně najevo své sympatie k Baracku Obamovi a aktivně bojuje za práva gayů.



My Chemical Romance patří titulka květnového čísla. Uvnitř najdete šestistránkový článek, ultimátní quiz (nejen) pro fanoušky a taky palkát kapely. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.

Fakker 05/2020



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení