AUDIO: Vznikají nové kapely COVID-19. Která zní nejlíp?

Vydáno: 22.04.2020 09:10 - Dominik Tománek

Každý, kdo někdy založil nebo chtěl založit kapelu, ví, že nejtěžší věc je vymyslet jméno. Chcete, aby byl název originální a zapamatovatelný. Některé jedince ale múza nepolíbila, a tak pojmenovali svůj projekt COVID-19.
Můžeme debatovat nad tím, jestli jde jen o snahu šokovat a být takzvaná "attention whore". V tomto případě jde ale spíš o to zakrýt špatnou hudební produkci. Jeden z projektů nesoucích jméno nemoci, která momentálně řádí po celém světě, je brazilský deathgrindový projekt. Hudebně to sice není tak strašné, ale ani nic, co by stálo za pozornost. Nebýt kontroverzního jména, nikdo si jich nevšimne.


Pak tu máme thrashovou bandu z nejpostiženější evropské země, Itálie. Syrové, ďábelské, špinavé. Jejich "Contamination Sickness" není vůbec špatný kousek.

Další projekt je z Ruska a ten je na tom znatelně hůř. Zvuk EPčka "We all Die" připomíná jakoukoliv vesnickou zábavovku coverující Kabáty, akorát s tím rozdílem, že zpěvák před koncertem slyšel melodeath a nějak se mu to všechno pomotalo dohrmady.

Co vy na to?





COVID-19 - Contamination Sickness


COVID-19 - We All Die (2020) full EP




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení