Zažeňte nudu v karanténě, dejte si virtuální koncerty!

Vydáno: 09.04.2020 14:40 - Dominik Tománek

Současná situace není pro kapely a jejich fanoušky vůbec příznivá, stále se ruší koncerty a festivaly po celém světě. Některé kapely přesto ukazují koronaviru pomyslného fakáče a pořádají online shows. Proto teď máte jedinečnou možnost si udělat moshpit s partnerkou/partnerem u sebe v obýváku.
Je vědecky dokázáno, že "nedostatek živé hudební produkce vážně škodí Vám i lidem ve Vašem okolí" a my pro vás máme zaručený lék, dokonce hned několik! Například festival Knotfest streamuje každý pátek živé koncerty metalových kapel. V minulých týdnech jste tak měli možnost vidět třeba Lamb of God nebo Megadeth.

Pokud tíhnete spíš k zahraniční tvorbě, tak samozřejmě máte mnohem větší výběr. 10. dubna je možností hned několik, jestli je vám v dnešních teplých dnech vedro, můžete se ochladit norskými Kveletrak, společným koncertem finských Insomnium a Omnium Gatherum nebo třeba japonským kawaii metalem Babymetal.

Pozadu nezůstává ani česká scéna, spousta menších i větších kapel streamují vystoupení na svých sociálních sítích. Podporovat kulturu se snaží i větší platformy jako třeba internetová televize MALL TV, která v rámci programu #kulturažije pravidelně vysílá vystoupení kapel všech žánrů. Ochuzena naštěstí není ani tvrdší hudba, a tak už se livestreamu zúčastnili třeba Hentai Corporation nebo The Atavists.

Patří vaše srdíčko kostičkám a počítačovým hrám? I pro vás je tu možnost, 25. dubna totiž proběhne akce Block by Blockwest, kde vám ve světe Minecraftu zahrají třeba Fever 333 nebo Pussy Riot.
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení