Hrajete na kytaru? Učit vás můžou Tom Morello i Brian May

Vydáno: 08.04.2020 18:20 - Dominik Tománek

V dobách, kdy se kvůli koronaviru snažíme doma zabavit různými způsoby, je ideální čas opustit na chvíli streamovací služby jako Netflix a vzít do ruky hudební nástroj. S učením vám mohou pomoct legendy jako Brian May z Queen, Carlos Santana nebo Tom Morello.
Spoustu rockových hvězd začalo využívat volného času a na své sociální sítě dávají "lekce" jak hrát jejich songy. Příkladem může být už zmíněný Brian May, který na svůj Instagram pravidelně přidává videa, kde v detailu ukazuje, jak hrát pecky jako "We Will Rock You" nebo "Hammer to Fall". Nezapomíná se ale ani na bubeníky a podobné lekce dává na instáč i Mayův kolega z kapely Roger Taylor.


Pokud jste ale zastáncem hlubšího zvuku a tvrdších strun, tak i pro vás máme řešení. Díky neziskovce, kterou založil basák David Ellefson z Megadeth, teď máte možnost se zdokonalit v hraní na baskytaru. V jeho novém programu "School's Out" se můžete zdarma dozvědět o riffech, které formovaly jeho styl, a následně se je i naučit hrát.

Doba je rychlá, a tak je velmi těžké udržet divákovu pozornost. Tomu se snažil přizpůsobit australský zpěvák Rick Springfield, který se pokusil naučit fanoušky svůj song "Jessie's Girl" během 60 sekund. Vtipná situace nastala, když během videa zjistil, že má rozladěnou kytaru a než se mu jí povedlo naladit, tak byla drahocenná minuta v tahu.


Jestli jste jedním ze šťastlivců, kteří neškudlí každou korunu a máte radši detailnější přístup, tak máte možnost virtuálně "navštěvovat" lekce na stránce Masterclass, kde svoje lekce za úplatu nabízí Tom Morello z Rage Against The Machine nebo kytarový bůh Carlos Santana.
 

How to Write a Song with Tom Morello | Discover MasterClass | MasterClass



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení