Víme, které je nejlepší album Iron Maiden

Vydáno: 11.03.2020 17:05 - Dominik Tománek

Britský hudební magazín Kerrang! udělal anketu, v níž čtenáři zvolili nejlepší album od Iron Maiden. Vybírat bylo jistě z čeho, vždyť kapela funguje již čtyřicet pět let a má na kontě šestnáct alb. První místo si pro sebe urvala deska Seventh Son Of Seventh Son.
Čísla sedm se ale ještě nezbavíme, vítězné album totiž vyšlo jako sedmá deska v pořadí. O tom, jestli je to kapelní "magické číslo" můžeme jen spekulovat. I koncept alba stojí rozhodně za zmínku. Vypráví totiž příběh chlapce s nadpřirozenými schopnostmi, sedmý syn, sedmého syna, což je postava objevující se v různých náboženských příbězích a folklóru, která dokáže vidět budoucnost. Proto se ho sousedé na vesnici bojí a opovrhují jim. Čím víc si ale vesničané dovolují, tím víc je naštvaný, a to bohužel nikdy nedopadá dobře.

Zde se můžete podívat na top pětku, která z ankety vzešla:
1. Seventh Son Of A Seventh Son (1988)
2. Powerslave (1984)
3. The Number Of The Beast (1982)
4. Somewhere In Time (1986)
5. Piece Of Mind (1983)

Iron Maiden se na šesti stránkách věnujeme ve zbrusu novém, březnovém Fakkerovi. Nechybí ani plakát. Časopis seženete v každé dobré trafice (najděte si tu nejbližší podle svého města nebo PSČ) nebo přes náš e-shop.


Iron Maiden F!




Iron Maiden - Can I Play With Madness (Official Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení