Tandem snů: Mastodon a Napalm Death zabouří v Brně

Vydáno: 13.03.2020 10:30 - Tisková zpráva

Mastodon za dvě dekády na scéně vydali sedm alb a získali i cenu Grammy. Ještě než vydají nové album, společně s Napalm Death se zastaví v brněnském Sonu a 22. června odehrají jedno ze svých dechberoucích show.
Letos to je 20 let, co se v jedné zkušebně potkaly čtyři tvůrčí osobnosti: Brann Dailor, Brent Hinds, Bill Kelliher a Troy Sanders. Mimo jiných titulů za tu dobu stihli vydat sedm alb a nasbírat několikero ocenění včetně Grammy. A když se podíváte na roky vydání předchozích alb (The Hunter - 2011, Once More 'Round the Sun - 2014 a Emperor of Sand - 2017), objevíte interval. Ano, uběhly tři roky a Mastodon by tedy "měli" dodat novou desku. Ještě předtím se ale zastaví v brněnském Sonu.

Americká čtveřice často dosazovaná za headlinery význačných festivalů a vyprodávající haly všude po světě se dokonce objevila v populárním seriálu Hry o trůny. Úspěch ale není zadarmo a Mastodon si svou cestu poctivě vyšlapali od prvního dema.

Jako speciální host vystoupí ikona extrémní muziky Napalm Death, kteří jsou jedno z nejdéle sloužících a zároveň hudbu stále inovujících těles. Britský kvartet od roku 1981 prošel neuvěřitelným vývojem. Původně crust/hardcore-punková partička posunováním mantinelů a vstřebáním deathmetalového zvuku dospěla až k objevení nové formy pojmenované jako grindcore. A tohle zběsilou neurvalostí uchvátila celý svět.

Předprodej lupenů běží na webu pořadatele Obscure, vstupenky dále k dispozici v Indies a předprodejní síti Ticketmaster.


Mastodon - Show Yourself [Official Music Video]


Napalm Death - Breed to Breathe (Official Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení