PREMIÉRA: Postavme se společně proti zlu, hlásí ve svém debutovém klipu Hillside

Vydáno: 22.02.2020 16:00 - Petr Adámek

Domácí Hillside fungují od roku 2017 a momentálně se soustředí na vydání svého debutového EP, které by rádi vypustili mezi fans už v březnu. Vlaštovkou je videosingl "Cold Melody", na který můžete mrknout na webu Fakkera v exkluzivní premiéře.
Natáčení klipu byla premiéra i pro všechny členy kapely. O čem pojednává samotná skladba, se rozhovořil kytarista Jára: "V podstatě je ten song o tom, jak jako lidi mezi sebou šíříme zlo, nenávist, ať už je to mezi jednotlivcema nebo v podobě diktátorů. O tom jak je na světě strašně moc zbytečného násilí a válek, zároveň i o tom, jak z toho už člověk ztrácí chuť žít, ztrácí svobodu a víru v to, že se to zlepší. Na druhou stranu je to o tom, že když se semkneme v celek a budeme čelit tyranům, všem těmhle věcím se můžeme vyhnout. Chceme tim říct, aby se lidi zamysleli nad tím, co jsme vlastně schopný udělat jako lidstvo sami sobě navzájem, a aby se sjednotili spíš než se zabíjeli a ubližovali si. Žádný zlo nemůže vyhrát, když se lidi proti němu společně postaví."

Klip má na svědomí etablovaný režisér Radim Věžník a během natáčení nebyla nouze o veselé příhody. "Radim nám v ateliéru ukazoval, kde co je, a když došlo na záchod, tak jsme přišli do temný místnosti, kde byla zhruba dvoumetrová jáma... Radim nám úplně v klidu řekl, že to je záchod, že praskla voda nebo co a šel dál. Ty pohledy... K nezaplacení."

Hillside by v budoucnu rádi co nejvíc koncertovali, prý jednají s jednou další kapelou ohledně tour po České republice. "Uvidíme co nám budoucnost přinese a s pokorou té příležitosti využijeme. Každopádně neusnout, tvořit další a progresivnější pecky." Držíme palce a těšíme se!


Hillside - Cold Melody (Official Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení