Stercore interview: Kterak se upekl song se CJem z Thy Art Is Murder

Vydáno: 21.01.2020 14:10 - Petr Adámek

Nové cédéčko, překopaná sestava a na featu světově zvučné jméno. Že by Slováci Stercore zařadili vyšší rychlost? Jo, přesně to se momentálně děje! Se zpěvákem Matúšem jsme se pobavili mimo jiné o tom, jak se jim podařilo na desku dostat vokál CJ McMahona z Thy Art Is Murder.
Na desce vám hostuje jejich frontman CJ McMahon. Jak tahle bombová spolupráce vznikla?
Dosud jsme na žádném albu hosta neměli a na nové desce jsem o nějaký featuring hodně stál. Šusťa, což je kluk, který nám pomáhá s promo aktivitami, oslovil CJe, jestli by do toho nešel. On, že ano. Podmínku měl jen tu, že se mu daný song musí líbit. Vybrali jsme tedy jednu skladbu, ta byla hotová už čtyři měsíce, vymazali z ní půlku mých zpěvů, poslali mu ji a on to nazpíval. Když jsme to řešili, měl jsem trochu pochybnosti, ale fakt, že do toho CJ šel, mě utvrdil v tom, že to asi děláme dobře. Měli jsme velkou radost, že to klaplo.


Nabízí se otázka, kolik vás to stálo. Na sítích se objevily nepřejícné reakce, že jste si CJe jednoduše koupili, že zadarmo by pro neznámou kapelu nic neudělal. Uveď to na pravou míru.
CJ si pouze nechal zaplatit studio v Austrálii, kde to nahrával, plus dopravu na místo, to je celý. S Thy Art Is Murder jsme hráli jednou v Košicích, byli jsme jejich jediný support. Při naší zvukovce seděli opodál a poslouchali. Jsou to hrozně v pohodě lidi, naprosto vyrovnaní. Už tam jsme se s nimi dali do řeči, takže jsme pro ně nebyli úplně neznámé jméno.

Celý tenhle podnik zní skvěle. Na tom by se dalo stavět nejen po marketingové stránce.
Ano, Jonatan Peters, který to se CJem nahrával a v minulosti dělal třeba s Northlane, nás pak v soukromém emailu oslovil k další spolupráci. Je tedy možné, že u něj uděláme další album.


Kompletní rozhovor se Stercore najdete v lednovém čísle Fakkera. Kde časák seženete? Najděte si nejbližší kamenný krám podle svého města nebo PSČ anebo si číslo objednejte přes náš eshop.

Stercore F!


Stercore "PARALLAX" Official Video




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení