Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
Rok plný překvapivých návratů a skvělých desek. TOP události 2019!

Rok plný překvapivých návratů a skvělých desek. TOP události 2019!

Vydáno: 09.01.2020 12:20 v sekci Fakkerník - Mates Krč | foto: facebook interpreta

Na kalendáři děsivé číslo 2020, hromada velkých koncertů před námi. Co se ale odehrálo v roce minulém? Prim hráli Slipknot, Rammstein, Tool nebo My Chemical Romance.

1. NA TYHLE DESKY JSME ČEKALI ROKY. MÁME JE TU

S novým albem konečně přišli System Of... eh. Ne. Tak třeba někdy jindy. Novou našlapanou placku We Are Not Your Kind ale po pěti letech vydali maskovaní Slipknot, kteří museli zároveň řešit peripetie s Chrisem Fehnem, který po letech bandu opustil a byl nahrazen jiným šíleným magorem, jenž fanoušky baví od první chvíle. Zahanbit se nenechali ani Rammstein. Ti zase dorazili po deseti letech s eponymní "zápalkovou" nahrávkou, jež zaujala především singlem "Deutschland" s neuvěřitelně promakaným klipem. Nejdelší čekání ale ukončili Tool. Fear Inoculum vyšlo po třinácti letech od předchůdce 10,000 Days.


Pět stran čtení o Rammstein najdete v červnovém Fakkerovi. A recenzi nové desky a plakát kapely k tomu. Časák seženete v našem eshopu.

Rammstein 2019 F!
 
2. CHESTER BENNINGTON VSTAL Z MRTVÝCH

Za to, že jsme si mohli ještě jednou poslechnout zbrusu nového zesnulého frontmana Linkin Park Chestera Benningtona, můžeme poděkovat kytaristovi Marku Martonovi z Lamb of God. Ten totiž svou sólovku Anesthetic ozářil songem "Cross Off", kde za mikrofonem můžeme slyšet právě legendárního muzikanta, který svůj život ukončil vlastní rukou v červenci roku 2017. Morton se ze skladby nebál udělat hned první singl a vyplatilo se. Další rozloučení je totiž mega nářez. Tak si ho ještě jednou pusťte. 


Mark Morton - Cross Off ft. Chester Bennington


3. VELKÝ NÁVRAT OHLÁSILI MCR A RAGE AGAINST THE MACHINE

Zdá se to být až neuvěřitelné. Obě zprávy se navíc dostaly ven jen pár dní po sobě. Lamači dívčích srdcí My Chemical Romance se na pódiu neobjevili od roku 2012, druzí jmenovaní ještě mnohem déle. Všechno podstatné Rage Against The Machine chystají až na rok 2020, partička kolem Gerarda Waye naopak začala pálit ostrými již v uplynulém roce. 20. prosince odehráli beznadějně vyprodanou show v Los Angeles. Z návratu se mohou těšit také fanoušci The Ghost Inside. Vážnou nehodou poznamenaná partička se po letech tvrdé práce vrátila v červenci poprvé na pódium. Svůj konec odvolali také Motley Crue. Asi došly prachy.


4. FIRESTARTER DOZNĚL. PŘEČASNĚ ODEŠEL KEITH FLINT

První březnové pondělí oblétla světem hodně smutná zpráva. Ve věku 49 letech zemřel zpěvák legendárních The Prodigy Keith Flint. Muzikant byl nalezen mrtvý ve svém domě v Essexu, kde si na život sáhl vlastní rukou. Zpěvák byl se svou kapelou velmi oblíbeným zbožím i u nás. V minulosti se skupina opakovaně předvedla na festivalech jako Rock For People nebo Trutnoff Open Air.


5. V ČESKU ROSTOU HVĚZDY. BLITZ UNION DOKONČILI SVOU AMERICKOU POUŤ

The Snuff ukončili činnost a dlouho nic. Nahrávání ve věhlasném studiu ve Spojených Státech ale dobře dopadlo a kapela do toho znovu naskočila. Už ale jako Blitz Union a v březnu se představili prvním špicovým singlem "Revolution". Výsledkem celého snažení je EP Revolution o pěti skladbách, jež kluci vydali v prosinci. Poslední měsíc roku byl nesmírně významný také pro další (již delší dobu) úspěšnou domácí partičku John Wolfhooker. Ti vydali svou třetí studiovku 313.

Blitz Union - Revolution (Official Video)


6. DAVE MUSTAINE MÁ RAKOVINU, BOJUJE ALE ZE VŠECH SIL

Že mu diagnostikovali rakovinu hrtanu, informoval sám frontman Megadeth na svém Facebooku. "Úzce spolupracuji s lékaři, naplánovali jsme průběh léčby, u níž se domnívají, že může být z devadesáti procent úspěšná. Léčba už započala," uvedl Mustaine. A všechno je opravdu na výborné cestě. Megadeth pochopitelně odložili celou tour, už 14. února by se ale měli společně s FFDP a Bad Wolves představit v Tipsport areně.


7. ŽIVOT UŽ NEBUDE JAKO DŘÍV. KARIÉRA SLAYER JE U KONCE

První kapelou z velké thrashmetalové čtyřky, která pověsila kytary na hřebík, jsou Slayer. Začátkem roku 2018 odstartovali svou poslední dlouhou tour a v červnu se naposledy rozloučili i s českým publikem v Praze. Svou téměř 40 let dlouhou kariéru zakončili úplně posledním beznadějně vyprodaným koncertem v Los Angeles. Za svou kariéru vydali dvanáct studiovek a přinesli světu hity jako "Raining Blood" nebo "Angel of Death".


Velký příběh Slayer čtěte na šesti stránkách v únorovém Fakkerovi. A plakát kapely k tomu. Časopis seženete v našem eshopu.

Slayer F!

8. SUICIDE SILENCE ŘEŽOU DO KYTAR A VRACÍ SE K DEATHCORU

V roce 2017 vydali američtí Suicide Silence eponymní album, které způsobilo obrovský poprask a odstartovalo vlnu posměšků ze strany fanoušků. Chlapi se zvukem odklonili od deathcoru a neuspěli. Očividně si ale chtějí vylepšit reputaci. 14. února totiž vydají novou placku Become The Hunter, která fandům udělá velkou radost. První singly "Meltdown", "Love Me To Death" a "Feer Alive" totiž dávají jasně najevo, co Suicide Silence s novou deskou zamýšlejí. Tvrdé riffy, řev a deathcore. To bude krutý! 


9. OZZY OSBOURNE NAČICHL K RAPU A CHYSTÁ SÓLOVKU

Ten chlap je asi nesmrtelnej! Kvůli operaci a zdravotním problémům musel sice odložit svou tour včetně pražské zastávky, která se z února odsouvá až na 13. listopadu, rozhodně se ale neflákal. Kdo by čekal, že se rocková legenda spojí s raperem Post Malonem a natočí spolu song. Nečekejte ale žádný metaly, "Take What You Want" je čistá popina. Není to ale vše, král temnot natočil po devíti letech sólovku! Venku jsou první singly a na celý počin se můžeme těšit v únoru. Album se bude jmenovat Ordinary Man!

Post Malone - Take What You Want (Audio) ft. Ozzy Osbourne, Travis Scott



10. STATIC-X ZNOVU NA PÓDIU S NOVÝM ZPĚVÁKEM

Je to již více než pět let od smrti Waynea Statica. Jeho parta Static-X se rozhodla postavit na nohy, obnovila existenci a nahrála album. To bude venku v květnu. V uplynulých měsících ale partička vyrazila na tour a po deseti letech se představila i v s hvězdným supportem v Praze. Záda jim kryli Wednesday 13, Soil a Dope. A právě u posledních jmenovaných můžeme najít novou tvář Static-X. Je jím Edsel Dope, zpěvák Dope. 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Filter, Belmondo, Futurum, Praha, 24.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: 30 let čekání u konce. Filter nebyli na pódiu skoro vidět, naštěstí byli slyšet Trvalo to přes třicet let, ale nakonec jsme se přece jenom dočkali: Filter v čele s pašákem Richardem Patrickem se poprvé objevili v Česku. Na pódiu doslova nebyli vidět, ale i pro samotné slechy to byl zážitek. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 20:05 v sekci Foto
Normandie, As December Falls, Self Deception, MeetFactory, Praha, 20.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: Normandie přivezla balónky, nové album Dopamine a hlavně skvělou show Švédská alternativně rocková parta Normandie je v Česku hodně oblíbená. Do pražského MeetFactory tentokrát přivezla nové album "Dopamine". čtěte zde
Vydáno: 24.03.2024 21:01 v sekci Foto
Silent Planet, Thornhill, Paledusk, MeetFactory, 19.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: Na Polaris bez Polaris. O pozici headlinera si to v Praze rozdali Thornhill a Silent Planet Když zkraje týdne zrušili Polaris z vážných osobních důvodů gig ve Vídni, začalo se nad pražskou show hned následující den smrákat. Klokani nakonec skutečně nepřijeli, i tak se vyplatilo si lupen nechat a do MeetFactory doskákat. čtěte zde
Vydáno: 21.03.2024 11:11 v sekci Foto
Slipknot jako vrazi. Už za pár dní v Dead by Daylight
Slipknot jako vrazi. Už za pár dní v Dead by Daylight Yo, gamers, vaše oblíbená (nebo nenáviděná) sebranka Slipknot už brzo ukáže svoje masky v oblíbený multiplayerový hororovce Dead by Daylight. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 21:56 v sekci Novinky
Avatar, Aether Realm, Sasazu, Praha, 13.3.2024 (fotogalerie)
FOTO: Stay clown! Avatar řádili v Praze Zaplněný klub SaSaZu hostil ve středu 13. března koncert švédských metalových ekvilibristů Avatar. Stodvacetiminutový set plný frenetických reakcí publika a koňských dávek stage energie ze strany kapely napumpoval do všech... čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 22:15 v sekci Foto
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe