Na Česko se řítí corový uragán. Přivalí Northlane, Polaris a Void of Vision

Vydáno: 10.12.2019 13:10 - Tisková zpráva

Metalcore jako jeden z mladších žánrů poměrně záhy ukázal své limity. To se trendům stává, zkomírají. Co však interpretům plánujícím setrvat v jeho proudu zbývá? Buď se spolehnout na svou tvůrčí kreativitu, nebo začít experimentovat. A to se Northlane povedlo výborně.
Už jejich první čtyři desky nabídly metalcore jako otevřenou platformu pro mnoho podob a tváří. Jistě, i Australané používají melodické zpěvy, avšak necítíte u nich tu nutnou potřebu je mít. Mají v jejich tvorbě své opodstatnění, nejsou zde "povinně" v refrénech a v muzice sedí. Je pak už jedno, zda doplňují techničtější úsek, djentem okovanou hradbu nebo jemný progy rock. Náladovost se s místy náročnějšími party na ani jedné desce neruší, kvintet má cit pro "písničkářství" (což sem tam může vyznít jak srážka Tesseract s Deftones), ale nesahá po klasických šablonách. Přirozeně, s citem a vlastním rukopisem, který ovšem na novince posunuli vskutku do nečekaných míst.


V Sydney roku 2009 založený kvintet tak po vydání páté desky Alien v pozici jedné z nejnadějnějších metalcore kapel stále drží prapor žánru hrdě nad hlavou. Proč? Northlane nenásledují hlavní proud, nesnaží se pro sebe jen tak za nic urvat kus slávy, neskládají metalcore. Skládají muziku. A ta k němu při hledání jejího pojmenování má vedle nu-metalu asi nejblíže, ačkoli by jí někdo zařadil do progresivního směru, někdo do alternativního, jiný by vyzdvihl experimentování s až industriálním zvukem a elektronikou a zachmuřené atmosféry navázané na vážná témata (drogy, agrese, nešťastné dětství).

V sobotu 14. prosince byste tedy měli mít jasno. Northlane s rozkoncertovanými sousedy Polaris a progresivně laděnými Void of Vision dorazí do Paláce Akropolis a bude to rozhodně stát za to. Předprodej běží v obvyklých sítích a také na kase Lucerna Music Baru.

V aktuálním, prosincovém Fakkerovi, najdete i tenhle plakát Norhlane. Kde časák sehnat? Najděte si nejbližší krám podle svého města anebo PSČ. Případně si číslo objednejte přes náš eshop.


Northlane poster

 

Northlane - Colourwave [Official Music Video]



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení