Zvrhlíci Lindemann vyrážejí na tour. Jejich teatrální divadlo hnusu uvidíme i v Česku

Vydáno: 04.11.2019 10:05 - Petr Adámek

S vydáním nového alba F & M, které se objeví už 22. listopadu, přichází informace, na kterou fanoušci Lindemann dlouho čekali. Till a Peter ohlásili evropské turné, které bude čítat celkem dvanáct koncertních zastávek a nemine ani Českou republiku: 10. února 2020 v pražské O2 Universum.
Lill Lindemann (Rammstein) a Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain) vydali v roce 2015 debutové album Skills In Pills, které se setkalo s vřelým přijetím nejen z řad fanoušků jejich domovských kapel a díky kontroverzním textům písní a doprovodným klipům se oba pánové dostali do povědomí i širší hudební veřejnosti. Již tehdy oba umělci koketovali s myšlenkou vyjet s nahrávkou na turné, ale nakonec zůstalo jen u přání a zmiňované album nebylo nikdy koncertně představeno.


Výchozím bodem pro nové skladby projektu Lindemann byla spolupráce mezi Tillem Lindemannem a divadlem Thalia v Hamburgu pro moderní adaptaci pohádky Jeníček a Mařenka, která se dotýká témat strachu, naděje, chudoby, nadbytku, kanibalismu a smrti. Pětici písní z této kritikou uznávané hry doplňuje šest nových skladeb, a tak vzniklo působivé nové studiové album Lindemann.


Předzvěstí nové desky jsou tři singly ("Steh auf", "Ich weiss es nicht" a "Knebel"), které sice jasně ukazují hudební vliv domovských kapel obou protagonistů, leč zároveň slibují
mnoho experimentálních a neotřelých hudebních nápadů, jenž si může dovolit právě jen projekt Lindemann.

Vstupenky v síti Ticketmaster v prodeji od 8. listopadu v cenovém rozpětí 1490 - 1990 Kč.


LINDEMANN - Ich weiß es nicht (Official Audio)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení