Svět může zítra skončit. Tool vydávají po 13 letech album Fear Inoculum

Vydáno: 30.08.2019 09:45 - Tomáš Bárta

Doslova zlatým písmem - a artdecovým fontem - se v těchto chvílích zapisuje do pomyslných análů hudební historie skutečnost, že Tool konečně vydávají nové album Fear Inoculum.
Zcela vážně se sluší v tuto chvíli zavzpomínat na všechny, kteří se tohoto okamžiku nedočkali, neboť od vydání 10.000 Days uplynulo předlouhých 13 let... Fear Inoculum již v tuto chvíli opanuje streamovací platformy a působí obdobný poprask jako nedávné zveřejnění celé diskografie Tool, která bezprecedentně přemazala žebříčky popularity, přestože od vydání takového Opiate uběhlo již 27 let!

Kromě prostého stáhnutí je nové album prozatím k dispozici rovněž ve formě de luxe digipacku, který obsahuje čtyřpalcovou HD obrazovku (kterou bude možné opakovaně dobít) s exkluzivním videozáznamem, dvouwattový reproduktor, 36stránkový booklet a digitální download-kartu. Jednoznačně sběratelská laskomina! Na vydání vinylu (resp. vinylů, protože dlouhatánské skladby je obtížné na LP poskládat) se bude ještě nějakou dobu čekat.

Tool - Fear Inoculum Unboxing Video


Všichni členové kapely poskytli v poslední době exkluzivní rozhovory, v nichž jen těžko potlačovali své nadšení z kvality nového materiálu. Kytarista Adam Jones v rozhovoru pro Talk Is Jericho podcast např. zavzpomínal na to, že když ve studiu několika bubeníkům přehrávali nahrané bicí stopy některých skladeb, nikdo nemohl uvěřit, že na záznamu bubnuje v reálném čase jediný člověk a stopy nejsou dodatečně upravovány. Danny Carey totiž místy hraje tři odlišné polyrytmy současně; navíc celá řada riffů je v sedmidobém taktu, takže třeba v monumentální skladbě "7empest", kde se taková sekvence opakuje třikrát, musí Danny prostě počítat do 21! Deska zkrátka obsahuje jako obvykle nespočet hudebních i významových vychytávek, ale i prvků okultní geometrie & skryté symboliky, jejichž postupné dekódování bude fanouškům kapely po celém světě bez pochyb přinášet další a další mimořádné zážitky.

Po tak dlouhém čekání na nový materiál jsou pochopitelně všeobecná očekávání obrovská a v mnoha ohledech jistě i přehnaná. Následující dny a týdny bude kolem Tool dozajista neskutečná vřava a všichni členové si budou muset pěkně vyžrat, co si svým perfekcionalismem nadrobili. My všichni ostatní se však už konečně můžeme oddat poslechu a rozjímání nad závratnou hloubkou vštípeného strachu. Čekání skončilo!


TOOL - 7empest (Audio)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení