FOTO: Hvězdou posledního dne Brutal Assault se stala crowd-surfující Toi-Toika. Pevností otřásli Napalm Death i Combichrist

Vydáno: 13.08.2019 10:30 - Václav Kremser a Kamila Ungerová

Poslední den bylo před hlavní stage v josefovské pevnosti plno už v 10:30. Mohli za to domácí Gutalax, kteří si jako jednu z propriet přitáhli na pódium Toi-Toiku. Dokonce několik Toi-Toiek. A v polovině setu vyslali jednu do lidí.
Kvůli logistickým problémům dorazili Anaal Nathrakh do pevnosti Josefov se zpožděním, a tak si svůj set prohodili s Combichrist, kteří se na stage namísto hluboké noci dostali už v sedm večer. Ti svým industriálním metalem roztancovali nespočet diváků, kteří si set nenechali ujít ani navzdory dešti. Před náloží energických hardcorových Raised Fist se počasí naštěstí umoudřilo, a tak se mohlo opět moshovat a uběhnout pár zahřívacích kol před příchodem zabijáckých Napalm Death, kteří se jasně názorově vymezili převzatou písní Dead Kennedys "Nazi Punks Fuck Off".

Instrumentální skvost pak pro Brutal Assautl přichystali progresivní Animals As Leaders, kteří obodbně jako čtvrteční Meshuggah oslňovali svou technickou přesností.


Z dalších interpretů nelze opomenout Rotting Christ, Caracass či polské blackmetalisty Mgla. 

Obsáhlý live report z Brutal Assault očekávajte v zářijovém čísle Fakkera, které vychází 30. srpna.  


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení