FOTO: Rammstein dál vládnou ohni. Zapalovali sami sebe, flambovali fanoušky

Vydáno: 17.07.2019 08:50 - Milan Říský

S novou deskou a velkolepým stadiónovým turné se Rammstein po dvou letech vrátili do České republiky, konkrétně zpět do Edenu, na stadion nově pojmenovaný jako Sinobo arena. A fanoušky tu flambovali stejně jako minule.
Úvod byl pozvolný, hymnická "Was ich liebe" sice není ideální otvírák, ale od druhé písně neměl koncert slabé místo. Němečtí úchyláci si připravili plejádu pyro efektů, ať už šlehající plameny z několika míst arény při "Sonne", ohnivé sloupy během "Du Hast" či už klasické vaření klávesáka během "Mein Teil".


Songy z poslední eponymní desky dokázaly, že naživo fungují snad líp než na desce. "Ausländer" na pár minut z metalového koncertu přeřadila na taneční párty a ještě před tím část kapely, stejně jako v klipu, dorazila na pódium na člunech. "Puppe" s hořícím kočárkem vygradovala do záplavy černých konfet, z Deutschland chvílemi mrazilo a "Zeig Dich" naživo dokázala, že ostré riffy pořád Rammstein umí prodat na jedničku. Stejně jako nesmírně propracovanou show, která nemá konkurenci.


Pět stran čtení o Rammstein najdete v červnovém Fakkerovi. A recenzi nové desky a plakát kapely k tomu. Časák seženete v našem eshopu.


Rammstein 2019 F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení