Nechť vypukne mor! Ghost jej u nás znovu rozesejí před Vánoci

Vydáno: 08.07.2019 11:19 - Petr Adámek

Pokud se někdo za poslední léta vyprofiloval mezi nejsledovanější severské rockové kapely, pak je to rozhodně švédská formace Ghost! O jejich formě se budeme moci přesvědčit 1. prosince, kdy se kapela pokusí vyprodat pražské O2 universum!
V červnu 2018 vydali Ghost zatím poslední album Prequelle. Nahrávka má být zrcadlem dnešního světa a zároveň propojením se středověkem. Více sám principál skupiny Tobias Forge. "Vnímám velmi negativně, že se pořád honosíme tím, jak jsme vyspělá společnost a už nikoho nekamenujeme a neupalujeme jako ve středověku. Před nějakými 10 lety se ale nálada mezi lidmi změnila, podle mě jsme se obrovsky propadli dozadu. Může za to změna životního stylu, hlavně závislost na sociálních médiích. Teď každý píše každému nenávistné komentáře a zprávy, je to lynč. Podle mě je to naprosto stejné, jako když ve středověku po někom házeli kameny. Lidé se chytají každého bludu, věří každému výmyslu na internetu, stejně jako lidé kdysi. Sociální média jsou všude, jsme jimi zahlceni a ničí nám životy. Jsou jako mor! Celý dnešní svět mi přijde jak na pokraji apokalypsy."

O tom vyprávěl i první singl z desky "Rats". "Píseň o veřejných soudech, o lynčování. Krysy jsou tradičně vnímány jako nositelé moru, ale zároveň jsou skvělou analogií pro to, co je všude kolem. Krysy jsou otravné tím, že se vám schovají v domě, vylezou ven záchodem, nikde se před nimi neschováte," vysvětlil nám v loňském rozhovoru Tobias.

Členové kapely drží svou identitu v tajnosti a jejich jména nebyla dlouhou dobu zveřejněna. To se změnilo v roce 2017, kdy Tobias Forge sám sebe označil za člověka stojícího za Ghost. Totožnost ostatních členů je však i nadále tajná.

Půjde o druhý letošní koncert Ghost v Praze: poprvé navštíví hlavní město 18. srpna jako host Metalliky. Jako host se představí All Them Witches a Tribulation. Vstupenky seženete v síti Ticketmaster od 12. července v cenovém rozpětí 990 - 1290 Kč.


Ghost jsme měli na titulce v loňském červencovém čísle Fakkera. Najdete tu pětistránkový rozhovor se samotným Cardinalem Copiou a plakát kapely. Časák seženete přes náš eshop.


Ghost F! titulka


Ghost - Dance Macabre



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení