In Flames interview: „Jesterhead měl být symbolem skryté společnosti.“

Vydáno: 07.03.2019 17:30 - Dominik Šidlo

Pokud kapela nemá svého maskota, není cool. To si říkali i In Flames, když v začátcích přemýšleli, jak skvělej je Eddie z Iron Maiden. A tak se zrodil Jesterhead.
Maskot je s kapelou už od roku 1996, kdy k druhé studiové desce The Jester Race tuhle příšerku nakreslil umělec Andreas Marschall. "Chtěl jsem svého Eddieho, Iron Maiden měli vždy svého Eddieho. Chtěl jsem nějaký symbol, ale ne v plamenech," vypráví Anders Fridén.

"Měl to být symbol skryté společnosti. Hned, jak poznáš někoho s tímhle znamením, přesně víš to, o čem zbytek světa ani netuší," doplňuje frontman. Jesterheada najdeme i na nové placce I, The Mask. Nejen o něm si s In Flames pokecali Spark TV, video najdete na konci článku.

In Flames a jejich novému albu jsme se na pěti stránkách pověnovali v březnovém Fakkerovi. Ještě ho nemáte? K sehnání na našem eshopu nebo v kamenných prodejnách, jejichž vyhledávač naleznete na tomto odkazu, anebo přes náš e-shop.

In Flames se za pár měsíců představí na festivalu Rock for People, který se na letišti v Hradci Králové uskuteční v termínu 4.-6. července. Do konce března seženete vstupenky za 1 890 Kč.


In Flames titulka
In Flames F!




IN FLAMES - vše o novém albu "I, The Mask"

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení