Papa Roach zblízka (I.): Co jste možná nevěděli o Jacobym Shaddixovi

Vydáno: 09.01.2019 09:20 - Mates Krč a Kamila Ungerová

Mnoho lidí má dvě tváře. Ale jen málokdo o nich bez studu hovoří nahlas. Zpěvák Papa Roach tohle dokáže. Navenek je věčně vysmátý a energický, uvnitř ale bojuje s úzkostí a depresivní vyčerpaností.
Jacoby Shaddix působí nezdolně sebevědomě, ale v duchu pochybuje o každém kroku. Druhým předává sílu a odhodlání, ale sám neví, zda se zítra probudí. Tohle není faleš. Tohle je skutečný život, neboť své stinné stránky dokáže odkrýt jen ten nejsilnější. Co jste ještě o Jacobym Shaddixovi nevěděli?

  • Měl rozmanité dětství. Jako malý se učil hrát na klarinet a byl členem týmu amerického fotbalu.

  • Než se začal hudbou živit, pracoval v myčce nebo jako vrátný nemocnice. Své kolegy neustále otravoval větou: "Mám kapelu a jednou budu slavný."

  • Moderoval televizní show Scarred, jež sledovala příběhy extrémních sportovců, kteří často končili v dost rozlámaném stavu. Byly natočeny dvě série a celkem dvacet epizod, poté ale Jacoby musel zpátky na tour.

  • Do roku 2002 vystupoval pod přezdívkou Coby Dick. Poté se rozhodl používat své skutečné jméno.

  • Jeden z jeho bratrů trpí syndromem AHDH. Jacobymu tuhle diagnózu lékaři nikdy oficiálně nepotvrdili, přesto má podezření, že jí taktéž trpí. To by vysvětlovalo jeho energické koncertní výkony i v době abstinence.

  • Po smrti zpěváka Chestera Benningtona se svěřil, že válčí se stejnými démony. "Občas se toho v životě odehraje víc, než mohu unést."


Mnohem víc o Papa Roach a nejzásadnějších okamžicích jejich 25leté kariéry se dočtete v rozhovoru s Jacobym v aktuálním, lednovém Fakkerovi. A plakát kapely k tomu. Časák seženete na stáncích (vyhledejte si nejbližší krám podle ve svém městě), v našem eshopu i digitálně.

Papa Roach F! titulka

Papa Roach F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení