Z malého fesťáčku se stává známá firma. Seznamte se s Chlístovským Hejkem

Vydáno: 06.12.2018 09:05 - Dominik Šidlo

Po celé republice se konají multižánrové festivaly malých rozměrů, které se snaží zaujmout svou originalitou. Ne každému se to povede, o své slovo si ale říká Chlístovský Hejk.
Víte vůbec, kde leží Chlístov? Je to malá vesnička na Vysočině poblíž Třebíče. Příští rok se tam bude konat již pátý ročník festivalu Chlístovský Hejk, který tradičně přiláká množství fanoušků nejen z okolí. Že to vypadá jako každý jiný fesťák, o který se snaží minimálně dvacet vesnic v každém okrese? Omyl, v Chlístově mají totiž čuch nejen na kapely, ale i na prostředí jako celek.

Za pouhých pět let se z události pro pár rodin ze sousedství vypracovali na jeden z nejlepších festivalů na Vysočině a ročně si k nim cestu najde víc a víc fanoušků. Příští ročník Hejku navíc přiveze jména jako the.switch a Hentai Corporation, to je na vesnickou akci docela solidní úlovek, ne?


Chlístovský Hejk

Mimo metalové špičky tuzemské scény je připraven i program pro děti a spousta jiných multižánrových umělců. Loni si nejmladší mohli užít skákací hrad, fotbálek proti metlákům, pouštění draků a spousty dalších zábav. Nechybí ani poctivé chlístovské koláčky a spousta dalšího jídla, které jsou pro Hejk specifické. V celém areálu je také možno kdekoliv přespat nebo si dokonce vypůjčit oblečení, pokud by váš přistihlo nepěkné počasí nepřipravené.

Celá akce se koná 21. a 22. června 2019 na fotbalovém hřišti v Chlístově. Další interpreti, kteří by čtenáře Fakkera mohli zajímat a na Hejku vystoupí, jsou např. Head2Down, Richard Ramirez, VICTIMS nebo Locomotive. Tak co, dorazíte?

Na záznam minulého ročníku, kterému vévodili Sunset Trail, Skywalker nebo X-Core, se můžete podívat na konci článku.

Chlístovský Hejk 2018 // Aftermovie

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení