VIDEO: Cocotte Minute se mlátí ve středověké krčmě

Vydáno: 11.10.2018 13:50 - Petr Adámek

V druhé polovině září vypustili Cocotte Minute nové EP Veď mě, které natáčeli ve Vídni u kytaristy Kontrust a zároveň producenta Michaela Wolffa. První ochutnávky "Králům koruny" a "Zapal!" měli fanoušci možnost slyšet naživo v průběhu roku, první zmíněný song se aktuálně dočkal i videoklipu.
"První singl z nového EPčka je Králům koruny, což je věc, kterou když jsme zahráli poprvé, bylo okamžitě jasno, že to bude hit. Myslím, že lidem se bude líbit nejvíc," prozradil v rozhovoru pro tištěného Fakkera Zeller. Na klip mrkněte na konci článku.

Výpravné video zasadilo kapelu do prostředí středověké krčmy, kde "velkou pitku následuje velká bitka". Klip, v němž vedle Cocotte Minute účinkuje skupina scénického a historického šermu Burdýři a také tanečnice, se natáčel na konci srpna na středočeském hradě Točník.

Cocotte Minute tour 2018

Režisér a autor scénáře je Allan Šubert, dvorní režisér Cocotte Minute, který se kromě "Traviče vody" podílel i na nahrávce Ritual, kmen a srdce a kmen. Natáčení zabralo deset hodit v kuse bez jakýchkoli pauz. "Bylo to velký a naročný. Ve výsledku nás na place bylo dvacet, a i když jsme z natáčení jeli všichni rovnou do práce, dal bych si to určite znovu. Atmosféra šermířských soubojů ve tři hodiny ráno při skoroúplňku, osvícená jediným světlem a loučemi byla neskutečná."


V aktuálním, říjnovém čísle Fakera od nás Zeller dostal nelehký úkol - vybrat z každého alba kapely jeden svůj nejoblíbenější nebo nejosobnější song. Časák seženete v trafikách, tu nejbližší podle svého města nebo PSČ si můžete najít tady.


Cocotte Minute F!



Cocotte Minute - Králům koruny (Official Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení