VIDEO: Čerstvá pražská krev Safecourse oživuje heavy scénu

Vydáno: 30.08.2018 10:10 - Dominik Šidlo

Máte pocit, že zájem o tvrdou scénu na našem území upadá? Domácí Safecourse ano, proto se snaží problém řešit. Uvádějí se třískladbovým EPčkem In Distress, z něhož pochází oklipovaná věc "Stations".
Mainstreamový post-hardcore, který si ale nese nezvykle ironicky povzbudivé prvky, zní z kytar ve "Stations" už od prvního poslechu. Také máte pocit, že přesně tohle jste poslouchali ve svém temném emo období, kdy jste byli na všechno sami? Možná jste se trefili, vliv pop-punku a emo hudby se na stylu Safecourse lehce odráží. Mohou za to vlivy Silverstein, Saosin a Funeral For a Friend, ke kterým se kapela přiznává?

I s videoklipem si kluci vyhráli. Za asistence Papa Pech Studios vytvořili originální snímek přimo z MHD. Hlavní hrdinkou je krásná slečna, jíž hází život pod nohy jeden klacek za druhým. Vždy je ale z problému cesta ven.

Pokud vás "Stations" chytá, poslechněte si celé EP In Distress, které je k nalezení na YouTube kanálu kapely. Hned na podzim by nás prý navíc mělo čekat další. Těšte se!


Safecourse - Stations

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení