TOP 10 kapel, které byste na Brutal Assault nečekali

Vydáno: 06.08.2018 10:20 - Frank Fišer

Death metal, black metal, thrash metal, hardcore, deathcore, metalcore... Nehledě na to, jaký styl na festivalu Brutal Assault hltáte nejvíc, vás následující desítka kapel uchvátí. Jen o tom v tuhle chvíli ještě nevíte.
STEVE'N'SEAGULLS

Máte rádi covery? Ne? A festivalou cover kapelu už vůbec ne? Tak to jste ještě neslyšeli o Stývnovi a jeho raccích. To, že Steven Seagull dělá muziku, víme. Ale že Steve'n'Seagulls hravě přehrají klasiky typu AC/DC, Iron Maiden, Guns N' Roses nebo Metallica za pomoci ne zrovna metalových nástrojů, to je jiná! Dozajista věc, která se stane jednou z nejlepší neočekávaných show. Trocha toho slav-rock'n'rollu přece nikdy neuškodí!

The Trooper by Steve'n'Seagulls (LIVE)



HORSKH

Elektronická očista v podání dua Horskh přijde nejednomu návštěvníkovi festivalu po drtivém metalovém výplachu určitě vhod. Spojením různých odnoží elektronické hudby přináší toto těleso originální průvan do tanečních vod, kterých se nemusí bát ani nejzarytější true and pure metalista.
 
HORSKH - Maschinenfest 2k17 - Video Live report (official)

GOBLIN

Ano, ti Goblin! Ti, kteří v roce 1977 pomohli vytvořit nezaměnitelný hudební podkres ke snímku Suspiria. Zběsilá kombinace jazzu, heavy metalu, temného ambientu a všemožných synťáků vás do sebe vtáhne jak dravé monstrum. Pro hudební onanisty zážitek, pro pamětníky moment, který se nevynechává. Každopádně dozajista majestátní úlovek v soupisce!
 
Goblin - Suspiria Theme - 1977

DANZIG

MOTHER!!! Netřeba představovat krále a kultovního představitele gotického rocku, člena Misfits, nezaměnitelný hlas a krále horrorů a hard rocku v jednom. Těžko říct, čím bude cítit Danzigovo vystoupení víc - jestli nostalgií nebo temnotou. Každopádně jeho premiérové vystoupení na Brutal Assault bude dozajista velkou a nezapomenutelnou lahůdkou.
 
Danzig - Mother HQ

LAIBACH

Rammstein to nejsou, ale s tóny jejich hudby se naše nohy začínají pohybovat stejně. Pokud hledáte něco víc, než "jen" koncert, určitě Laibach neprošvihněte. Slast pro uši, oči a možná i další části našeho těla, do toho několik interpretací známých hitů. A upřímně, kolik slovinských kapel znáte? Ano, i přes svojí němčinu v textech jsou Laibach Slovinci. O to větší lákadlo pro všechny příznivce elektronické hudby!
 
Laibach - Tanz mit Laibach (Official video)

PERTURBATOR

Legenda praví, že je napůl člověk a napůl syntezátor... Mnoha lidem známý, mnohými lidmi opovrhovaný, ultra-talentovaný Perturbator. Vše co slyšíte, je vlastně nejlepší soundtrack k videohře, kterou si ale nikdy nezahrajete. Jaká škoda! I přesto se ale do jedné můžete přenést během jeho setu, který vás vymrští kamsi do mezigalaktických sfér plných futuristických obrazů.
 
Perturbator - "She Is Young, She Is Beautiful ... " [Music Video - Official]

DOG EAT DOG

No tak kdo je král? Namíchané ostré kytary a rap - prazáklad dnešního hardcoru - Dog Eat Dog jsou doposud jednou z nejúspěšnějších kapel v ranku crossoveru. Těší se slávě po celém světě a tuzemské publikum není výjimkou. Naopak jsou tu prakticky jako doma, takže by se slušelo a patřilo je v Josefově pořádně přivítat, ne? Šátky a kapsáče nutností!
 
Dog Eat Dog Who's the King?

WARDRUNA

17.1.2018 byl svátkem všech pohanů a jejich božstev. Naprostá symbióza se prolínala skrz celou Prahu a nyní budete moci prožít stejný zážitek i v pevnosti. Wardruna, jakožto projekt bývalého bubeníka Gorgoroth Kvitrafna, se stal fenoménem nejen v řadách fanoušků folku a world music. Snoubení nevšedních nástrojů s nadpozemsky pohlcující hudbou je věc, která se neodmítá.
 
Wardruna - Raido
 
VOID OV VOICES

Absolutní temnotou, chladem a zlem zahalí jaroměřskou pevnost Void Ov Voices, kteří nejsou nic menšího, než projekt Attily Csihara. Nepočítejte s koncertem. Zážitek, který se vám dostane, bude zřejmě těžko popsatelný, pravděpodobně se ale bude přiklánět ke mši či rituálu. Pro milovníky veškerého spirituálního a zahaleného temna naprostá povinnost. Slova jsou zde nakonec naprosto zbytečná. Chvála budiž zatracení a mizérii.
 
VOID OV VOICES (Hradby Samoty) part.1

WIEGEDOOD

Špína, vulgarita, temnota - taková tvář našeho světa, jaká se většině nelíbí. Budiž přítomní Wiegedood nám slasti a krásy všudypřítomné dekadence osvětlí ve svém post-black metalovém spojení. Že vám toto uskupení nic neříká? Buďte si jistí, že zkušenostmi z kapel jako AmenRa, Oathbreaken nebo Hessian vám zaručeně rozproudí krev v žilách i jako poslední kapela posledního festivalového dne.

WIEGEDOOD - Parool (OFFICIAL VIDEO)


Brutal Assault startuje už ve středu 8. srpna. Na koho se letos těšíte nejvíc?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení