Nejlepší reklama na podzimní koncert Zeal & Ardor? Skvělý set na Rock for People

Vydáno: 08.07.2018 12:40 - Petr Adámek

K nejlepším vystoupením celého Rock for People jednoznačně patřil set projektu Zeal & Ardor. Neotřelý mix spirituální hudby a metalu k nám má namířeno znovu: 17. listopadu se sestava objeví v pražském klubu Futurum.
Kombinace amerických spirituálů, vězeňských písní, blues a satanského black metalu spojila Skandinávii s deltou amerického jihu. Rouhavé zlo Severu s krví potřísněnou historií Jihu. V roce 2016 švýcarský label Radicalis Records nabídl kapele možnost vydat jejich debutové album Devil Is Fine a od toho okamžiku černá hvězda projektu jen stoupala.

"Myslím, že ve spojení žánrů je určitá rebelie," říká Gagneux. "Křesťanství bylo vnuceno jak Norům, tak americkým otrokům, a tak mě zajímalo, jak by se asi otroci bouřili ve stylu takových Burzum nebo Darkthrone." Gagneux se narodil švýcarskému otci a černé Američance, takže příliš nezapadá do typického profilu blackmetalového muzikanta.

Legendou se Zeal & Ardor stali poté, co loni vystoupili v kostele na festivalu v Roadburnu, kde jim během jejich padesátiminutového vystoupení dvakrát vypadl zvuk a na výzvu Manuela Gagneux je v mrazivé skladb2 jejich průlomového alba "Devil Is Fine" doprovodilo publikum. V Roadburnu se tehdy za střídání bluesového hlasu frontmana a hlasy několika stovek hrdel publika zrodilo cosi velkého a působivého.

Vstupenky jsou k dispozici od 330 Kčm na místě vyjdou na 390 Kč.


ZEAL & ARDOR - Devil is Fine



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení