Rotting Christ byli zatčeni v Gruzii

Vydáno: 21.04.2018 19:15 - Tomáš Bárta

Incident, k němuž dle oficiálního vyjádření vydavatele Season of Mist došlo již 12. dubna, se odehrál přímo na letišti, krátce po přistání v Tbilisi, které Řekové navštívili v rámci svého krátkého asijského turné.
Ústřední bratrská dvojice, Themis & Sakis Tolisové, byla bez udání důvodu zadržena. Byly jim odebrány osobní doklady a mobilní telefony a oba putovali na 12 hodin do letištní cely.

Zbylí dva členové Rotting Christ, George a Van Ace, naštěstí zadrženi nebyli, a tak nelenili, zburcovali promotéra plánovaného koncertu, a následně i lokální novináře, aktivisty a právníky. Teprve v důsledku jejich společného úsilí došlo k propuštění obou zadržených. Až následně vyšlo najevo, že jejich jména figurují na jakémsi seznamu osob nežádoucích z hlediska národní bezpečnosti, a to z toho důvodu, že jsou považováni za satanisty, a tudíž - dle stejně geniální úvahy - jsou podezřelí z terorismu.

Celá tato nemilá událost naštěstí nezpůsobila další škody, neboť kapela stihla odehrát svůj gruzínský koncert dle původního plánu, a následně pokračovala dále do Arménie.

Holt lidí, co se bojí čertů, je všude na světě ještě dost & dost. Hovořit by o tom mohli nejenom takoví Behemoth či Belphegor, jimž byly v posledních letech rušeny koncerty např. v Rusku, ale i tuzemští Törr & Root, kterým radnice ve Valašských Kloboukách předloni zatrhla koncert z obav ze šíření satanismu. Svatá prostoto!

Kdo se naopak bubáků nebojí, bude mít opět příležitost posoudit míru nebezpečí Rotting Christ na vlastní oči a uši, a to již 16. června, kdy blackmetaloví teroristi přijedou zničit Metal Gate Festival.



Rotting Christ - Χ Ξ Σ (666) - Official Video



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení