Tool konečně v nahrávacím studiu!

Vydáno: 25.03.2018 14:20 - Tomáš Bárta

Neuvěřitelné se stalo skutkem! Tool, titáni progresivního metalu a kapela svými uměleckými ambicemi srovnatelná snad jen se samotnými Led Zeppelin začala s nahráváním předlouho očekávaného nového alba.
Podle nejčerstvějších zpráv z oficiálního webu kapely vkročili všichni členové po těžko uvěřitelných 12 letech od vydání 10.000 Days konečně znovu do nahrávacího studia, aby tam definitivně završili více než dekádu trvající, mnohokrát přerušený, proces přípravy materiálu pro novou desku. Poslední dny byly údajně věnovány především výběru ideálního technického vybavení a ve chvíli, kdy čtete tyto řádky, by již Danny měl nahrávat své první bicí party.

Osobou zodpovědnou za zvuk je stejně jako v případě 10.000 Days vyhlášený perfekcionista Joe Barresi, který se v minulosti podílel na studiovém zvuku kapel jako Melvins, Isis, Satyricon, Slipknot nebo Parkway Drive. Očekávat lze tedy opět pouze zvukový skvost na samé hranici současných technických možností.

Vzhledem k tomu, že frontman a bezesporu nejznámější tvář kapely Maynard James Keenan (též Puscifer, A Perfect Circle) již v únoru vypustil na svém twitterovém účtu povzbudivou zprávu o tom, že s výjimkou jediného songu, který ještě nemá svou finální podobu, má texty i melodie komplet připravené, bychom se mohli hotového alba dočkat snad ještě v průběhu letošního roku.

Dámy & pánové, těšme se z toho, že v tomto případě můžeme být bez nadsázky svědky tvorby hudební historie. O všem podstatném vás budeme průběžně informovat...
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení