#4 TOP události 2017: Oprátka, oprátka, oprátka...

Vydáno: 04.01.2018 13:15 - Mates Krč

Rok 2017 utekl jako voda a je čas ohlédnout se za vším dobrý i zlým, co nás vloni potkalo. Která událost vám utkvěla v srdci nejvíc? Tahle rozhodně udělala největší šrám a bolí, bolí... Chris a Chester. Proč?!
Rok 2017 se s hudebními hvězdami a jejich fanoušky nemazlil. Rockovou scénu zasáhla smrt zejména tří jmen - Chrise Cornella, Chestera Benningtona a Malcolma Younga. Chris, zpěvák Soundgarden a Audioslave, si vzal život v nočních hodinách 18. května, pouze pár hodin po vystoupení Soundgarden v Detrotiu. Grunge umírá - ze čtyř nejdůležitějších skupin (Nirvana, Soundgarden, Alice In Chains a Pearl Jam) je naživu už pouze frontman poslední zmiňované party.

Na Chrisově pohřbu tehdy v slzách zazpíval frontman Linkin Park Chester. V té době ještě nikdo netušil, že za dva měsíce, přesně 20. července, se oběsí i on. Smrt jednačtyřicetilétého zpěváka zasáhla snad ještě více fanoušků a znovu otevřela velkou debatu o duševních nemocích a prevenci sebevražd.


O prokletí zvaném grunge a jeho poslední oběti, Chrisu Cornellovi jsme ve velkém pětistránkovém článku psali v červencovém čísle Fakkera. Seženete v digitální podobě, o fyzický časopis nám napište, rádi pošleme poštou.


Chris Cornell F!
Chris Cornell F!
Chris Cornell F!



Soundgarden - Black Hole Sun




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení