FOTO. Sólstafir a Myrkur přivezli do Prahy závan ledové Skandinávie

Vydáno: 12.12.2017 11:15 - Jaroslav Kutheil a Lucie Mařanová

Tři skupiny, tři naprosto odlišné atmosféry, jeden skvělý koncert - takový byl večer v podání Árstíðir, Myrkur a Sólstafir 11.12. v klubu Roxy.
Kdo čekal jako předkapelu nějaké neznámé blackmetalové seskupení, tak se nemohl víc mýlit. Trio Árstíðir lze popsat jako The Eagles obrostlé severským lišejníkem. Milé, uklidňující, ale nějaký ten tvrdší úder do strun by neuškodil.

Amalie Bruun se svým projektem Myrkur nakráčela na pódium jako mrtvá nevěsta. Tu nepřipomínala jen svými vílími šaty, ale trhavými mrtvolnými pohyby. Vytáhla si ovšem černého zvukařského Petra a přes bicí nebyl její zpěv místy vůbec slyšet. O to magičtější byla intra a outra jejích písní, kde si každý mohl naplno vychutnat její obdivuhodný hlasový rozsah.

Se Sólstafir přišel ten pravý islandský chlad a mráz. Ač může poslední deska "Berdreymmin" působit rozvláčně nebo pomalu, na koncertě byla rozjetá a energická. Frontman Addi šílel, procházel se mezi fans. Neustále stál na úplném okraji podia, div nespadnul dolů, aby byl fanouškům co nejblíže.
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení