Alazka interview: Aljašku jsme nikdy vypálit nechtěli

Vydáno: 01.09.2017 14:10 - Kamil Dočkal

Od zrodu v roce 2012 vystupovala post-hardcorová parta z německého Recklinghausenu jako Burning Down Alaska. Letos na jaře si skupina změnila jméno na Alazka a 1. září vypustila pod tímto názvem debutové album. O tom všem si pokecali kytarista Dario Sanchez a basák Julian Englisch s magazínem Spark.
Dříve jste byli Burning Down Alaska, nyní jste čerstvě jen Alazka. Jaký je váš vztah k Aljašce a proč jste ji chtěli vypálit?

Jul: Nikdy jsme neměli nic společného se státem Aljaška a rozhodně jsme ji ani nikdy nechtěli vypalovat. (smích) Název BDA vzešel z knihy "Hledání Aljašky" od Johna Greena, kde vystupuje dívka pojmenovaná Aljaška. Trochu jsme si to pro název kapely upravili.

Jelikož už jste se se starým jménem neztotožňovali, letos koncem března jste se přejmenovali na Alazka. Proč jste na změnu jména čekali tak dlouho?

Jul: Zaprvé jsme se už se starým názvem neztotožňovali, protože jsme kapelu zakládali před pěti šesti lety. Zadruhé jsme zbyli už jen já a Marvin jako zakládající členové. Chtěli jsme najít nové jméno, které by reprezentovalo každého člena naší kapely.

Když jste ještě pod starým jménem vyvěsili na sociálních sítích status "2012–2017", dost fanoušků se bálo, jestli se náhodou vaše kapela nerozpadne. Překvapili vás?

Dar: Tušili jsme, že si dost fanoušků může ten status špatně vyložit. Nikdy jsme se nechtěli rozpadnout. Neuvěřitelně nás potěšilo, jak moc naše skupina pro některé fandy znamená

Celý rozhovor s kapelou najdeš v zářijovém čísle časopisu Spark. Na stáncích od 1. září, v digitální podobě k sehnání tady. Už 30. září se skupina ukáže po boku Across the Atlantic a Imminence v pražském Rock Café.


ALAZKA - Phoenix (OFFICIAL MUSIC VIDEO)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení