Americký deník The Snuff (I.) - Jak se hraje na krabičku po Kornech?

Vydáno: 31.08.2017 19:20 - Redakce

The Snuff mají za sebou první nahrávací den ve Studiu House of Blues v Nashvillu. Nahrávají tu EP se Stevem Thompsonem, který je držitelem osmi cen Grammy a dělal fakt spoustu světově známých desek se jmény jako Korn, Metallica, Guns N' Roses, Ice-Cube a nespočet dalších... O první zážitky se podělil kytarista kapely Tomáš Kučera.
Jak už jsme psali na FB, je to projekt, na kterém pracujeme přes půl roku. Půl roku skype callů, nespočet hodin strávenejch ve studiu neustálým přehráváním a upravováním demo verzí. Tohle je na zahraniční spolupráci asi fakt největší nevýhoda. Je to daleko víc časově náročný - nemůžete si sednout a udělat song za večer. Prostě se na něčem domluvíte, pak to nahrajete, pošlete a následuje další hovor. Tam vám Steve řekne: "Hmmm not feeling this!" a vy začínáte zas od píky...

Budeme nahrávat 5 songů a od každýho máme bez přehánění dobrejch 15 - 20 verzí s různejma zpěvovejma linkama, různejma kytarovejma riffama i s různejma synťákama a podobně... Některý věci nám Steve překopal téměř k nepoznání od našich původních nápadů, ale konečně jsme narazili na člověka, kterej nám hudebně naprosto rozumí a ví kam nás nasměrovat.

Zatím se tu pořád trošku rozkoukáváme a vzpamatováváme z časovýho posunu, ale už první nahrávací den byl dost produktivní a dlouhej... Makali jsme přes 12 hodin a stihli spoustu věcí. Nahrávání kytar přes krabičku, která sice vypadala jak vytáhnutá z popelnice, ale nahrával přes ní i Munky z Kornů, byla fakt sranda. Ten sound je prostě masakr. Akorát Márův hlas je zatím dost unavenej, ale dost možná to dělaj i ty psychopatický klimatizace, který tu maj všude ve vnitřních prostorech nastavený snad na 15 stupňů. Venku třicet a pak přijdete do Mekáče a tam je to jak v lednici hehe.

No nic, jdeme dodělávat, co se včera nestihlo a první song je skoro za náma... Snad to všechno stihneme včas, abychom se tu mohli taky trošku porozhlídnout, když už jsme tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení