VIDEO: Nováčci Currents vyučují breakdowny

Vydáno: 08.06.2017 15:50 - Mates Krč

Současně se startem amerického turné jako support Miss May I vypouštějí Currents do světa svůj druhý singl "Withered" z dlouho očekávané desky The Place I Feel Safest, která naváže na dvě dříve vydaná EP.
Zpěvák Brian Willie se ke skladbě (najdete ji na konci článku) vyjádřil následovně: "Withered byla jedna z prvních písní, na které jsme pracovali, když jsem přišel do skupiny. Byl mezi námi obrovský týmový duch. Když jsem se tehdy snažil psát texty, byl jsem v situaci, kdy jsem byl s děním v mém životě naprosto spokojený. Nevýhodou bylo, že jsem neměl o čem psát. Dlouho jsem v žádné kapele nebyl a začínal jsem pochybovat, zda ještě zvládnu psát texty nebo vůbec zpívat. Z tohoto pocitu jsem začal čerpat a napsal jsem tuto skladbu a my ji milujeme. Já se zbavil strachu a byl jsem schopný psát texty pro Place I Feel Safest."

O nové desce se rozmluvil také basák Jeff Brown: "Je to rozhodně temná hudba, ačkoli zvuk kytar a bicích tomu nebude v některých pasážích nasvědčovat. Celé album je o myšlenkách našeho zpěváka Briana a o jeho vlastním boji s démony. Dali jsme mu plnou tvůrčí svobodu a ukázalo se, že to byla výborná volba a jsme na to hrdí. Hudbu jsme dávali dohromady celé dva roky. Do studia jsme přišli s více než 50 písněmi a odešli jsme s 13 skladbami, které považujeme za nejpovedenější."

Placka Place I Feel Safest vyjde už 16. června.

Čtení o Currents najdete v červnovém Fakkerovi. K mání za 49 Kč v trafikách Relay a dalších distribučních místech nebo v elektronické podobě za 39 Kč.


Currents F!


Currents - Withered (Official Music Video)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení