Návrat dvou kohoutů: po stopách "prvního" koncertu staronových Guns N' Roses

Vydáno: 11.05.2017 15:25 - Redakce

Axl o Slashovi ještě v roce 2009 mluvil jako o rakovině, která by měla být odstraněna a čím méně o něm kdokoliv uslyší, tím lépe. Čas (nebo vidina prachů?) ale hrany otupily a v roce 2015 dva kohouti opět stanuli pod vlajkou Guns N' Roses na jednom pódiu. Jaký byl jejich první koncert po 23 letech?
První koncert megalomanského turné Gánů v (téměř) původní sestavě se uskutečnil 1.dubna 2016 v hollywoodském Troubadouru. Na pódium dorazila skupina o hodinu a něco později, než byl oficiální čas vystoupení (i když pravda, na lístku stálo "někdy po jedenácté"). V klubu bylo narváno 500 lidí a asi 50 celebrit včetně A-listu jako Chris Brown, Emily Ratajkowski, Kate Hudson, Jim Carrey, Michelle Rodriguez i se svou mámou, Nicolas Cage, Bradley Cooper nebo Lenny Kravitz.

Axl i kapela hráli v neskutečné formě. Axl byl nadto v dobrém rozmaru, tudíž k setlistu podotkl, že "je tako Trump, konzultuje jej sám se sebou", přičemž hned při druhém songu, "Mr. Brownstone", upadl a později se zjistilo, že si zlomil prst na noze, jehož rentgen vystavil na internet. Svůj pád však komentoval na pódiu velmi nadneseně: "Tak to dopadne, když něco neděláte 23 let". Následně v Las Vegas pak vyjel na rock'n'rollovém trůnu zapůjčeném Davem Grohlem z Foo Fighters, kterého rok předtím potkala podobná nehoda.

Zajímavý úkaz pak byl viděn na koncertu v Detroitu 23. června, když si při Dylanově coveru "Knockin' On Heaven's Door" položil Axl hlavu na Slashe, což jako by předznamenávalo usmíření a odpuštění, a svědci dodávají, že se jednalo o jeden z těch památných okamžiků rock'n'rollu, jež se zapíšou do historie.
 

Pětistránkovou story o raketovém vzestupu Guns N' Roses, nečekané slávě, dramatickém rozchodu a opětovném shledání najdete v květnovém Fakkerovi. Na jednom pódiu Axla se Slashem a ostatními uvidíte už 4. července v pražských Letňanech.


Guns N' Roses F!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení