Uběhlo přesně 34 let od dne, kdy Metallica vyhodila Davea Mustaina

Vydáno: 12.04.2017 16:00 - Mates Krč

V roce 1983 se Metallice povedla celkem zajímavá věc. Kapele bylo dost trefně přezdíváno Alcoholica, ale přesto si Mustaine balil kufry právě kvůli alkoholu. V čem bylo jeho chlastání jiné a jak vznikl název Megadeth?
Když se vypili James Hetfield, Lars Ulrich a Cliff Burton, chovali se údajně hlučně a hloupě. Narozdíl od Davea, který se prý choval agresivně. "Pil jsem a bavil se do té doby, dokud někdo nevyvrátil něco z toho, co jsem řekl. V ten moment byl ze mě agresivní násilný opilec, rozpoutávající válku. Ztrácel jsem zábrany a končilo to špatně," uvedl dříve Mustaine.

V den, kdy se Dave dozvěděl o svém konci, měla už Metallica domluveného Kirka Hammetta. Vše se odehrálo 11. dubna 1983 v ranních hodinách, kdy členové probudili Mustaina a oznámili mu, že jsou jeho dny sečteny. "Štvalo mě to, protože jsem nebyl nikdy předtím varován a nedostal jsem možnost druhé šance. Prostě mi oznámili, že končím," doplnil kytarista.

Kdysi byl Mustaine dotázán, jaký byl jeho let zpět do Kalifornie. Problém byl však v tom, že neletěl. Od kapely obdržel pouze jízdenku na autobus, který navíc odjížděl pouhou hodinu po jeho vyhození. Cesta navíc trvala čtyři dny. V té době kytarista pochopitelně zuřil. Nejen, že byl vyhozen z kapely, které byl součástí od jejího vzniku, ale také byl poslán pryč s pouhým lístkem na autobus, zatímco zbytek nahrával Kill 'Em All. Během nekonečné cesty plné vztekání se rozhodl, že napíše nějaké texty. Protože neměl žádný papír, psal vše na zadní stranu letáku senátora Alana Cranstona. Zpráva na přední straně pojednávala o jaderných zbraních. Po dlouhém přemýšlení Mustaine usoudil, že by Megadeath bylo cool jméno pro kapelu, zejména v případě, že by byl název napsán chybně - Megadeth. Story jako z filmu, že ano?

Megadeth - Post American World



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení