Plán nevyšel. Prodejnost nové desky Suicide Silence je mizerná

Vydáno: 12.03.2017 20:35 - Mates Krč

Jak už všichni víme, nové singly Suicide Silence "Doris", "Silence" a "Dying In A Red Room" vyvolaly u fanoušků obrovkou vlnu nevole, která vyústila až v petici proti vydání nové eponymní desky.
Přestože parta kolem aktualního zpěváka Eddieho Hermidy věřila, že novinka vytvoří úplně novou fanouškovskou základnu, všechno zatím nasvědčuje tomu, že si kluci pěkně zavařili a plán ani trochu nevyšel. Prodejnost přelomové fošny je tristní.

Ve své domovině, tedy v USA, se desky Suicide Silence prodalo za první týden 4650 kopií, což je ohromující pokles o 69% proti poslední desce You Can't Stop Me z roku 2014, které se za první týden prodalo 15 000 kusů. Poslední nahrávky s Mitchem Luckerem The Black Crown z roku 2011 se zase prodalo 14 000 kopií, stejně jako předešlé placky No Time To Bleed.

Pár čísel na porovnání. Říká vám něco parta Born of Osiris? V roce 2007 vydala desku The New Reign. O deset let později, přesně 24. února 2017 zase EP The Eternal Reign, které je proti prvnímu zmiňovanému počinu doplněné pouze o jednu novou skladbu a zbývajících osm jsou původní zremixované písně. I přesto se desky prodalo 3900 kusů za první týden, což jen potvrzuje, jak špatně si nová placka Suicide SIlence stojí.

Směšná prodejnost není samozřejmě jen v USA. Prudký pokles prodejnosti hlásí také Německo, kde deska debutuje na 98. místě prodeje. Předchozí fošna You Can't Stop Me se objevila na místě 24. Ostuda pokračuje také v Austrálii. Tam se zase novinka vytasila na ostudném 70. místě, což je propad o rovných 40 míst. Další čísla zatím bohužel nemáme.

A co vy, patříte k většině nebo se vám přelomové album zamlouvá?


SUICIDE SILENCE - "Dying in a Red Room" (OFFICIAL MUSIC VIDEO)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení