Zpěvačka Against Me! hájí transsexuály

Vydáno: 28.02.2017 06:55 - Dominik Šidlo

Frontwoman punk-rockerů Against Me! Laura Jane Grace se bouří proti americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Není divu, vždyť sama je zastánkyní práv transsexuálů, neboť v minulosti prodělala operaci z muže na ženu.
Trump nedávno zveřejnil své administrativní rozhodnutí, kterým anuloval speciální ochranu transsexuálních studentů na půdě školy. Doposud tito jedinci mohli používat sprchy, které korespondovaly s jejich pohlavní identitou (Např. Chlapec uvězněný v divčím těle navštěvoval dívčí sprchy.). Umožňovala to vyhláška, kterou v minulosti vydal bývalý prezident Barack Obama. Ovšem zdá se, že Donald Trump s ní nesouhlasí. Podle něj by totiž transsexuální studenti měli intimní život prožívat v rámci pohlaví, s jakým se narodili.

"Je to blbost! Naprostá hovadina. Sama vím, jakej to je problém, když ve vás žijí dvě duše a obě se pokoušejí převzít kontrolu. Je to jako dočasná schizofrenie, než se rozhodnete pro jednu z nich." vyjádřila se zpěvačka. I ona si totiž prošla těžkou fází diskriminace a šikany. Všechny emoce a zážitky také sepsala ve své knihy o transsexualitě "Tranny: Confessions of Punk Rock´s Most Infamous Anarchist Sellout", jež vyšla v listopadu loňského roku.

Laura není jediná, kdo proti Trumpově vyhlášce vystoupil, ovšem boj se současným americkým prezidentem není jednoduchý. Uvidíme, jestli nakonec vyhrají síly práva nebo rozumu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení