And the winner is...

Vydáno: 13.02.2017 18:20 - Dominik Šidlo

Poslední tón dozněl a 59. předávání cen Grammy je u konce. Byla to pestrá akce plná úžasných představení s hromadou šťasných tváří přebírajících cenu.
Někteří vítězové vás možná překvapí, ale konkurence byla letos pro všechny obrovská. Pro kapely jako Megadeth nebo Cage the Elephant to byla skvělá noc, ale našli se i tací, kteří z předávání moc nadšení neodešeli, konkrétně se jednalo o Metalliku, která nejenže nepotvrdila nominaci na nejlepší rockovou píseň, ale Jamesu Hetfieldovi také při jejich jedinečném vystoupení s Lady Gagou přestal na chvíli fungovat mikrofon.

Jak již bylo zmíněno, song z posledního alba Megadeth pod názvem "Dystopia" si vysloužil první místo v kategorii "Best Metal Performance" (nejlepší metalové představení), a to zcela právem. Vždyť deska je nabitá poctivým thrashem, který byl od Megadeth vždy očekáván, a právě v tomto songu kapela ukazuje svoje největší kvality. Rozhodování ale muselo být obtížné, neboť mezi jejich konkurenty se objevila třeba píseň "Rotting In Vain" od Korn nebo také "Silvera" od Gojiry, nakonec si však ocenění odnesl Dave Mustaine a spol.

V kategorii "Best Rock Album" (nejlepší rockové album) vyhráli možná trochu překvapivě Cage The Elephant se svojí deskou "Tell Me I'm Pretty". A i toto album si ocenění odneslo zaslouženě. Rock, který jako by někdo vytáhl z konce dvacátého století, dal ho do roku 2016 a zahrál ho, je podle porotců tak kvalitní, že za sebou nechal Blink-182, Gojiru i Panic At The Disco.

Naprostým drtikolem této noci byl i ze záhrobí legendární David Bowie, jehož album Blackstar mu do metalového nebe přinesla hned tři trofeje - "Best Alternative Music Album" (nejlepší album alternativní hudby), "Best Rock Song" (nejlepší rocková píseň) a "Best Rock Performance" (nejlepší rockové představení). David by byl bezpochyby nadšen, že toto album a stejnojmenný song mu přinesly takováto ocenění, každopádně za tuto pastvu pro uši se musí dmout pýchou i ti tam nahoře, když si Bowieho vzali k sobě. Nechal za sebou napříč kategoriemi nejen zmíněnou Metalliku, ale také třeba Iggyho Popa, Disturbed a Twenty One Pilots.

A co vy, jste s výsledky spokojeni? Kompletní žebříčky můžete najít na ofiko stránkách.

Megadeth Wins Best Metal Performance | Acceptance Speech | 59th GRAMMYs



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení