Dropkick Murphys se na nové desce vrátí i k teroristickým útokům v Bostonu

Vydáno: 04.01.2017 10:50 - Petr Adámek

Celtic-punkoví frajeři Dropkick Murphy pošlou v pátek 6. ledna do světa nové album 11 Short Stories Of Pain & Glory. Najdou se na něm i dost temné momenty.
Dropkick Murphys jsou už přes dvacet hudebním symbolem města Boston na severovýchodním pobřeží Spojených států. Přestože svoji v pořadí devátou desku odjeli natáčet přes půl země do Texasu, Boston se do nahrávky i tak promítnul.

V písni "4-15-13" vzdává kapela hold obětem teroristického útoku, který se odehrál, jak název skladby napovídá, 15. dubna 2013 během bostonského maratonu a zanechal po sobě (včetně útočníka) 6 obětí. "Cítili jsme, že nenapsat song o téhle události by byla zbabělost. Dali jsme si na tom záležet víc než na čemkoliv jiném, protože pustit se do takto vážného tématu vyžaduje, abys to prostě udělal dobře. Prošli jsme si mnoha emocemi stejně jako všichni ostatní obyvatelé Bostonu. Naše město ten útok navždy změnil," vysvětluje basák a jeden ze zpěváků Ken Casey.

Jelikož vydání alba Dropkick Murphys bude opět elkou událostí, rozhodli se naši kámoši ze Sparku tuhle skutečnost oslavit. A protože ke stylu kapely neodmyslitelně patří hospoda a alkohol, rozhodli se uspořádat exkluzivní listening session v Irish pubu Merlin v Bělehradské 68. Pivo, Dropkick Murphys, váše oblíbené časáky a dobrá párty. Mrkni na oficiální facebookovou událost a doraž.



Dropkick Murphys PAYING MY WAY (official audio)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení