5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Robu Zombiem

Vydáno: 18.12.2016 10:40 - Lucie Mařanová

Rob Zombie jako muzikant, Rob Zombie jako režisér ujetých hororů, Rob Zombie jako týpek s hodně hustou image. To vědí všichni. Možná jste ale netušili, že...
1. Láska na celý život

Rockové hvězdy často střídají partnerky jako na běžícím pásu. Rob Zombie je však zářivou výjimkou. S herečkou Sheri Moon se setkal v roce 1991, kdy je seznámil společný přítel. Podle Sheri to byla láska na první pohled. Zašli si společně na pizzu, proklábosili celou noc a ruka byla v rukávě. Se svatbou si dali na čas, Sheri ke svému příjmení připojila Zombie až po devíti letech vztahu v roce 2002. Rob a Sheri tak tvoří stálý pár už 26 let!

2. Děsiví klauni

Fascinace cirkusy je v Robových filmech zřejmá. Ve snímcích "Dům tisíců mrtvol" a "Vyvrženci pekla" je jednou z hlavních postav zákeřný klaun Kapitán Spaulding. Velký podíl na tom má Robova rodina, hlavně příbuzní z matčiny strany. Často totiž pracovali na poutích a karnevalech, především ve strašidelných atrakcích a malého Roba i s bratříčkem po akcích tahali sebou. No nezanechalo by to na vás stopy?

3. Komiksový nadšenec

Dalo by se říct, že Rob je nerd. Má rád filmy, hudbu i komiksy! Dokonce měl v plánu natáčet třetí pokračování filmu "Vrána" (The Crow) podle komiksové předlohy, kvůli neshodám s producenty z projektu nakonec sešlo. Jeho vášeň pro kreslená okýnka pronikla na světlo světa s filmem "Strážci Galaxie" od studia Marvel, kde nadaboval jednoho z vesmírných pirátů, podílel se i na kresleném seriálu "Spider-Man: The New Animated Series" v podobě doktora Curta Connorse. Pro společnost DC zase namlouval v několika epizodách seriálu "Liga spravedlivých" (Justice League) krvelačného boha Icthultu. Sám pak napsal a vydal vlastní komiks "The Haunted World of El Superbeasto", který později zfilmoval.

4. Nahotinky

Rob krátce navštěvoval uměleckou školu se zaměřením na design, tahle zkušenost ho dovedla až do pozice uměleckého ředitele porno-časopisů! Jeho odkaz tak najdete v časopisech "Over 40" a "Tail End". Na druhou stranu dělal i asistenta americké moderátorské hvězdě pro děti Pee-Wee Hermanovi. V životopisu se tyhle dvě práce vedle sebe musí opravdu vyjímat.

5. F**k!

Zombieho filmy jsou plné nahoty, násilí a také nevybíravého slovníku. Ve "Vyvržencích pekla" se slovo fuck/fucking objevuje 230x, jiní ale tvrdí, že napočítali dokonce 560 použití f-bomby. Rekordmanem v tomto ohledu je kanadská komedie "Swearnet: The Movie" s 935 zářezy, za ní je dokument "Fuck" (název mluví za vše) a "Vlk z Wallstreet".

To nejlepší z děsivé hororové filmografie Roba Zombieho najdete v prosincovém čísle Fakkera.


Rob Zombie F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení