Nominace na ceny Grammy 2017 zveřejněny. Kdo si odnese sošku?

Vydáno: 07.12.2016 20:05 - Mates Krč

Obrovkého překvapení se metaloví fanoušci dočkali letos, když Grammy ovládli Ghost. Mnozí o nich tehdy slyšeli poprvé. Uběhl rok a skupina stále stoupá výš a výš. Dočkáme se podobného překvapení i v příštím roce nebo vítězství zůstane v hrsti velikánů?
Jde již o 59. ročník cen Grammy, které budou vyhlašovat vítěze v neuvěřitelných 84 kategoriích. Pro nás je jistě nejzajímavější kategorie Best Rock Album, kde se utkají:

California - Blink-182
Tell Me I'm Pretty - Cage the Elephant
Magma - Gojira
Death of a Bachelor - Panic! at the Disco
Weezer - Weezer

Do kategorii Best Metal Performance, tedy nejlepší metalový výkon byly nominovány tyto songy:

"Shock Me"- Baroness
"Slivera"- Gojira
"Rotting in Vain"- Korn
"Dystopia"- Megadeth
"The Price Is Wrong"- Periphery

Zajímavé bude i hlasování o nejlepší rockový výkon, kam byli nepochopitelně a až ironicky nominováni Disturbed a navíc díky skladbě "The Sound of Silence." Opravdu jde o správnou kategorii pro tyto velikány? Mimo nich jsou mezi adepty také Twenty One Pilots za skladbu "Heathens." Duo z Ohia si odneslo úctyhodných pět nominací.

Dalším rozporuplným zářezem je umístění thrashmetalové Metalliky a jejich skladby "Hardwired" v kategorii o Nejlepší rockovou skladbu roku. Rock?

Vyhlášení proběhne 12. února 2017 v Staples Centru v Los Angeles. Tak co, komu budete fandít a kdo vám v nominaci chybí?

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení