Bury Tomorrow interview: S našimi fanoušky jsme si rovni

Vydáno: 07.10.2016 14:55 - Kamila Ungerová

Někteří muzikanti by si zřejmě ťukali na čelo... Na letošním Brutal Assault seskočil zpěvák Bury Tomorrow Daniel okamžitě po koncertě z pódia a začal se fotit s přítomnými fans. V rozhovoru pro Fakker k tomu prozradil více...
Danieli, to, cos udělal hned po koncertě, se hned tak nevidí...

Ačkoliv jsou Bury Tomorrow čím dál tím známější, nikdy mi tenhle fakt nestoupl do hlavy. V Británii hráváme na podstatně větších koncertech, například jsme se dostali i na hlavní pódium Download Festivalu. I na takových akcích se bez obav procházím mezi lidmi. Nebojím se jich. Vždyť setkávání s fanoušky je náplní mé práce. A pokud se mezi nimi najdou tací, kteří naši hudbu zkritizují, dám se s nimi také do řeči. Zajímá mě jejich názor a možná právě díky nim vnesu do tvorby Bury Tomorrow něco nového. Brutal Assault je zatraceně tvrdý festival a tím spíš mě diskuse s fanoušky obohatily. Současně jsme si vzájemně velice rychle porozuměli, a tak jsem záhy věděl, co očekávají, co je nažhaví... A primární klíč k porozumění je následující. Musíš si uvědomit, že nejsi něco víc. S fanoušky jsme na jedné úrovni, jsme si rovni. Oni tuhle férovou hru hodně rychle vycítí. Pochopí, že nás koncertování nesmírně naplňuje a cestování napříč zeměmi si opravdu užíváme.

Fanoušci přátelský přístup dneska rozhodně vycítili. A přehlušilo to i fakt, že vás řada z nich vůbec neznala.

Snažím se lidi kolem sebe vnímat. Neopomíjím ani ty, kteří se příliš nebaví, a hledám způsob, jak jim rozproudit krev v žilách. Koncert je svým způsobem hra, během které stíráš rozdíly mezi muzikanty a fanoušky. Boříš veškeré bariéry, jež by brzdily prožitek, kteří si můžeš dopřát. Vždyť muzika je primárně zdrojem potěšení a každý by ji měl tak vnímat.


Velký rozhovor s Danielem z Bury Tomorrow najdeš v říjnovém Fakkerovi. Kapelu můžeš vidět už 30. října jako support Architects v pražské Roxy.


Bury Tomorrow F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení