Co dnes dělá mimino z obalu alba Nevermind?

Vydáno: 24.09.2016 17:05 - Petr Adámek

Kromě kapele samotné přinesla nahrávka Nevermind velkou pozornost i malému kojenci na přebalu alba, Spenceru Eldenovi. Ikonická fotografie přitom nevznikala vůbec snadno.
Obal alba Nevermind od Nirvany patří k vůbec nejznámějším cover artům, které se kdy objevily na hudebním nosiči. Fotograf Kirk Weddle neměl v době focení nejmenší ponětí, kdo je Nirvana a už vůbec netušil, jaký úspěch fotografie kojence ve vodě přinese. "Našli si mě přes Zlaté stránky a ten koncept fotografie dítěte natahujícího se pro bankovku na rybářském háčku se mi okamžitě zalíbil," vzpomíná Kirk.

"Fotit takhle malé děti je opravdu těžké. Neumějí mluvit a vy je nemůžete ničím uplatit," vysvětluje Kirk a dodává, že pro čtyřměsíčního Spencera to bylo úplně poprvé, co se ocitnul pod vodou. Fotograf si nejprve nastavil správné světlo pod vodou, k čemuž použil panenku. Spencerova maminka poté položila kojence do vody, pořídilo se 10 snímků, načež jej vytáhli nad vodu. Ještě jednou akci zopakovali, načež malý začal plakat, a tak se skončilo. Celá akce trvala asi pět minut.

Spencerovi je dnes 25, žije v Los Angeles a živí se jako umělec. Něco z tvorby "dítěte z obalu Nevermind" si můžete prohlédnout na jeho webovkách.


Nirvana baby talks about his life today [20th Anniversary Nevermind]



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení