Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Tarja - The Shadow Self

RECENZE: Tarja - The Shadow Self

Vydáno: 12.08.2016 09:25 v sekci Fakkerník - Redakce | foto: facebook interpreta

Tarja nahrála své nejlepší a nejpestřejší album, to je neoddiskutovatelný fakt. Konečně se jí podařilo sladit všechny komponenty - skladatelské i interpretační - k dokonalému výsledku.

Přitom je to stále typická Tarja se svým operním sopránem, ale nyní k němu přidala i takové pěvecké polohy, jaké bychom neočekávali. Ke své vášni pro vážnou hudbu a obvyklým symfonicko-metalovým prostředkům přidala i své nově objevené rockové srdce. Každopádně po tradičnějším úvodu (píseň "Innocence") přijde největší nářez, co kdy měla na desce: vypalovačka "Demons In You" s hostující Allisou White-Gluz. Po poslechu celé desky klidně uvěříte, že to je o ďáblíkovi v samotné Tarje, kterého vypustila na desku. Následuje chytlavá "No Bitter End" a po ní nádherná "Love to Hate", velká melodie, která by mohla být i titulní písní nějaké bondovky...

5/5

Kompletní recenzi a čtyřstránkový rozhovor s Tarjou najdete v srpnovém Fakkerovi, začátkem prosince vystoupí finská diva hned dvakrát v Česku.


Tarja F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Iron Maiden, Airbourne, Lord of the Lost, Sinobi Stadium, Praha, 20.6.2022 (fotogalerie)
FOTO: Metalový samuraj Eddie zaútočil na Prahu. Iron Maiden jsou naživo stále famózní Vloni koncem léta vyslali Iron Maiden na oběžnou metalovou dráhu novou kometu nazvanou "Senjutsu". Na koncertě v pražském Sinobo Stadium z alba zahráli tři skladby, zbytek setu věnovali starší tvorbě. čtěte zde
Vydáno: 21.06.2022 15:00 v sekci Foto
Rock for People, Green Day, Weezer, Sum 41, Highly Suspect, Don Broco, Skynd, Vypsaná fiXa, Hradec Králové 18.6.2022 (fotogalerie)
FOTO: Green Day završili poslední den Rock for People s energií i dojetím Za normálních okolností bychom byli na cestě domů a vzpomínali. Ne však letos, kdy se Rock for People poprvé roztáhl na regulérní čtyři dny. Ten poslední se nesl ve znamení velkých jmen, splněných snů i zběsilého řádění do... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2022 21:00 v sekci Foto
Rock for People, Fall Out Boy, Dope D.O.D., Crossfaith, You Me At Six, Ivan Mládek, Hradec Králové 17.6.2022 (fotogalerie)
FOTO: Ivan Mládek na Rock for People zažil ukázkové moshpity, jeho jméno skandovaly tisíce hrdel Tohle by se na žádném jiném festivalu nestalo. Nestor Ivan Mládek, jenž před pár měsíci oslavil osmdesátiny, přivezl na Rock for People svůj banjo band a fanoušky posadil na prdel. Doslova. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2022 16:40 v sekci Foto
Rock for People, Royal Blood, Skillet, Enter Shikari, Boston Manor, Hradec Králové 16.6.2022 (fotogalerie)
FOTO: Druhý den Rock for People potahali Royal Blood, největší moshe rozpoutali Enter Shikari První polovina letošního Rokáče je za námi. Snad zbývá dost energie na tu druhou, druhý hrací den si jí totiž bandy od fanoušků vybraly požehnaně. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2022 12:30 v sekci Foto
I mistr z Metalliky se někdy utne. Kirk Hammett naživo zvoral Nothing Else Matters
I mistr z Metalliky se někdy utne. Kirk Hammett naživo zvoral Nothing Else Matters Píseň, kterou napsal zpěvák James Hetfield k uctění památky zesnulého dědečka, je známá asi každému, kdo se aspoň chvilku učil hrát na kytaru. Jak ovšem vidíte, její úvodní riff si může nakonec splést i samotný člen... čtěte zde
Vydáno: 16.06.2022 20:30 v sekci Fakkerník
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- FOTO: Tarja a Stratovarius naplnili Forum Karlín severskou symfonií (22.10.2018 16:30 v Foto)
- Tarja se v létě objeví na Metalfestu. Zazpívá společně s Sharon Den Adel (27.12.2016 16:35 v Novinky)
- FOTO: Metalová královna Tarja rozezněla ve Zlíně svůj andělský hlas (04.12.2016 23:25 v Foto)
- FOTO: Tarja si v Praze pilovala češtinu a radovala se z kytek (02.12.2016 12:50 v Foto)
- Tarja interview: Nikdy jsem nevyhořela (14.08.2016 09:40 v Fakkerník)
- VIDEO: Balzám pro uši aneb Tarja coveruje Muse (08.08.2016 19:05 v Video)
- Tarji není nikdy dost. V zimě opět zamíří do Česka (21.07.2016 12:45 v Novinky)
- VIDEO: Tarja zostřila hrany a vyhlíží novou desku (03.05.2016 10:55 v Video)
- Tarja Turunen se dává na klasiku (10.09.2015 10:00 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Po 27.06.
Holding Absence (Futurum, Praha)
Út 05.07.
Jack White (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.07.
Pearl Jam (O2 Arena, Praha)
Čt 28.07.
Slipknot (O2 Arena, Praha)
Pá 29.07.
The Afghan Whigs (Lucerna Music Bar, Praha)
St 03.08.
Slipknot (Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava)
Pá 05.08.
Blood Red Shoes (Futurum, Praha)
Ne 14.08.
Limp Bizkit (Forum Karlín, Praha)
So 10.09.
Parkway Drive, While She Sleeps (Forum Karlín, Praha)
Po 19.09.
Machine Gun Kelly (Sportovní hala v Holešovicích, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2022 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver