Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
RECENZE: Tarja - The Shadow Self

RECENZE: Tarja - The Shadow Self

Vydáno: 12.08.2016 09:25 v sekci Fakkerník - Redakce | foto: facebook interpreta

Tarja nahrála své nejlepší a nejpestřejší album, to je neoddiskutovatelný fakt. Konečně se jí podařilo sladit všechny komponenty - skladatelské i interpretační - k dokonalému výsledku.

Přitom je to stále typická Tarja se svým operním sopránem, ale nyní k němu přidala i takové pěvecké polohy, jaké bychom neočekávali. Ke své vášni pro vážnou hudbu a obvyklým symfonicko-metalovým prostředkům přidala i své nově objevené rockové srdce. Každopádně po tradičnějším úvodu (píseň "Innocence") přijde největší nářez, co kdy měla na desce: vypalovačka "Demons In You" s hostující Allisou White-Gluz. Po poslechu celé desky klidně uvěříte, že to je o ďáblíkovi v samotné Tarje, kterého vypustila na desku. Následuje chytlavá "No Bitter End" a po ní nádherná "Love to Hate", velká melodie, která by mohla být i titulní písní nějaké bondovky...

5/5

Kompletní recenzi a čtyřstránkový rozhovor s Tarjou najdete v srpnovém Fakkerovi, začátkem prosince vystoupí finská diva hned dvakrát v Česku.


Tarja F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Vdova po Chesteru Benningtonovi vzpomíná: „Vždycky jsi nás uměl rozesmát“
Vdova po Chesteru Benningtonovi vzpomíná: „Vždycky jsi nás uměl rozesmát“ Dvacátého července uběhly čtyři roky od smrti tahouna Linkin Park Chestera Benningtona. Na svého muže dojemně zavzpomínala manželka Talinda Bennington. čtěte zde
Vydáno: 25.07.2021 16:00 v sekci Novinky
Mark Hoppus z Blink-182 bojuje s rakovinou ze všech sil
Mark Hoppus z Blink-182 bojuje s rakovinou ze všech sil Před nedávnem odtajnil basák a mozek Blink-182 Mark Hoppus, že bojuje s rakovinou a že bohužel metastázuje do více částí těla. Muzikant se ale nevzdává a konečně přicházejí i dobré zprávy. čtěte zde
Vydáno: 24.07.2021 10:45 v sekci Novinky
Bullet For My Valentine - Parasite
AUDIO: Bullet For My Valentine jsou nasranější než kdy dřív Hodně tvrdou formou se znovu ozývají maniaci Bullet For My Valentine. Po oznámení desky a tour je venku už druhý singl. čtěte zde
Vydáno: 23.07.2021 16:45 v sekci Video
Nejfainější festival Evropy se koná na Ukrajině! Budeme u toho
Nejfainější festival Evropy se koná na Ukrajině! Budeme u toho Už začátkem srpna vyrazí fakkeří redakce zkontrolovat jeden z největších ukrajinských i evropských festivalů - Faine Misto. Kam to vlastně jedeme a čím je tato událost výjimečná? Na otázky odpovídali sami pořadatelé festivalu. čtěte zde
Vydáno: 23.07.2021 11:00 v sekci Fakkerník
FAKKER BLOG: S Denoi na Ukrajině (II.)  Kolaps a odpaněný bicí
FAKKER BLOG: S Denoi na Ukrajině (II.) Kolaps a odpaněný bicí Tour s sebou nese spousty strastí i slastí. Mimo nesmírnou fyzickou zátěž se musíte vyrovnávat i s návalem otravných fanynek a nekonečných pařeb. Koho by to bavilo, haha? Další příběhy z tour po Ukrajině vypráví kytarista Denoi... čtěte zde
Vydáno: 22.07.2021 14:15 v sekci Fakkerník
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- FOTO: Tarja a Stratovarius naplnili Forum Karlín severskou symfonií (22.10.2018 16:30 v Foto)
- Tarja se v létě objeví na Metalfestu. Zazpívá společně s Sharon Den Adel (27.12.2016 16:35 v Novinky)
- FOTO: Metalová královna Tarja rozezněla ve Zlíně svůj andělský hlas (04.12.2016 23:25 v Foto)
- FOTO: Tarja si v Praze pilovala češtinu a radovala se z kytek (02.12.2016 12:50 v Foto)
- Tarja interview: Nikdy jsem nevyhořela (14.08.2016 09:40 v Fakkerník)
- VIDEO: Balzám pro uši aneb Tarja coveruje Muse (08.08.2016 19:05 v Video)
- Tarji není nikdy dost. V zimě opět zamíří do Česka (21.07.2016 12:45 v Novinky)
- VIDEO: Tarja zostřila hrany a vyhlíží novou desku (03.05.2016 10:55 v Video)
- Tarja Turunen se dává na klasiku (10.09.2015 10:00 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

Čt 12.08.
Josefstadt by Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 13.08.
Rock For People Hope (Festivalpark RfP, Hradec Králové)
Pá 13.08.
Josefstadt by Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
So 14.08.
Rock For People Hope (Festivalpark RfP, Hradec Králové)
So 14.08.
Štěpfest - Mini Edition (Fotbalové Hřiště, Štěpánov u Olomouce)
So 14.08.
Josefstadt by Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Ne 10.10.
Normandie, Thousand Below, Caskets (Rock Café, Praha)
So 16.10.
Holding Absence (Underdogs, Praha)
Ne 24.10.
Nasty, Counterparts (Modrá Vopice, Praha)
Út 26.10.
Fleshgod Apocalypse (Futurum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2021 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver