Architects: Stop vraždění velryb!

Vydáno: 26.07.2016 18:00 - Jan Dlouhý

Britští Architects patří mezi velmi angažované kapely. Jednou z mnoha jejich aktivit je již po několik let podpora neziskovky Sea Shepherd Conservation Society. Sám zpěvák Sam Carter je jejím britským ambasadorem.
Cílem organizace je ochrana moří a oceánů a to prostřednictvím pořádně rázných akcí. Prioritou je hlavně obrana tuleňů, žraloků a kytovců. Organizace se nespokojuje pouze s dokumentováním vraždění velryb a jiných živočichů. Tam, kde se objeví, není zabita jediná velryba. Navíc se na lodích Sea Shepherd podává výhradně veganská strava.

Že jde o vskutku důraznou organizaci svědčí mnoho konfrontací s různými flotilami velrybářů, poškozování a potopení lodí v přístavech, ničení rybářských sítí aj. Sea Shepherd hojně spolupracuje s médii, aby zapůsobila na veřejnost, a k tomu jí pomáhají i významné osobnosti společenského života. Mezi mnohými podporovateli tak najdeme i Daryl Hannah, Edwarda Nortona, Pierce Brosnana nebo Christiana Balea. I oni poskytují nemalé finance na provoz této organizace, která se snaží zastavit plundrování moří a oceánů a zachránit mnoho ohrožených druhů.

Velký článek o Architects najdeš v červencovém Fakkerovi.


Architects F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení