Avatar interview: Ve Švédsku je sova spojována se Satanem

Vydáno: 13.07.2016 15:40 - Redakce

Když Avatar tvoří novou muziku, neradi se opakují a stejně tak se nechtějí řídit nějakými pravidly. Proč ale právě bajka o sově, mravencích, kobylce a dalších zvířatech?
"Chtěli jsme zajít dál umělecky," vysvětluje principál kapely Johannes. "Právě koncepční album a zhudebněný příběh nám přišel v tuhle chvíli jako ten nejlogičtější krok. Hledal jsem inspiraci v knihách, které jsem kdysi četl. Rozpomínal jsem se na konkrétní postavy a příběhy, ale nic z toho nepasovalo k nám. Takže nakonec jsme se shodli na tom, že napíšeme vlastní vyprávění, které bude přesně odpovídat stylu kapely."

A proč zrovna zvířátka? "Bajka mi přišla dobrá v tom, že zvířatům můžeš určit roli podle své fantazie a současně můžou být vnímána z různých perspektiv. Zaměřili jsme se na takové tvory, které jsou svým způsobem dobře známými archetypy. Sova je vnímána jako moudrá. Ale ve Švédsku je také spojována se Satanem. V našem případě je pro sovu její moudrost největší láskou. Je v tom ukryt morální aspekt, protože můžeme si o sobě myslet, že jsme moudří, ale pokud se nesnažíme sbírat nové vědomosti a zkušenosti, začneme realitu vnímat jinak, než okolí. Pak se dopouštíme chyb."


Kompletní rozhovor s Avatar najdeš v červencovém Fakkerovi.

Avatar F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení