Iggy Pop přiveze do Prahy své největěší hity

Vydáno: 13.06.2016 20:30 - Redakce

Legenda punkrockové scény, Iggy Pop, se poslední červnový víkend chystá do Prahy. V sobotu 25. června zahraje na festivalu Metronome, a to jak skladby ze zbrusu nové desky Post Pop Depression, tak i hity s kapelou Stooges a taktéž vypalovačky ze svého sólového období.
Michiganský rodák James Newell Osterberg jr., známý celému světu více pod uměleckým pseudonymem Iggy Pop, právě skončil první část turné k nové desce Post Pop Depression, a nyní odstartoval druhou vlnu koncertů, kde představí to nejlepší ze své tvorby.
Doprovodnou kapelu tvoří jiná sestava než ta, která společně s Joshem Hommem novou desku Iggyho Popa vytvořila. Avšak i tak se jedná o hudebníky, kteří mají co ukázat a jejich životopisy jsou více než zajímavé. Hlavní kytarista Kevin Armstrong má s Iggym už svou zkušenost. V roce 1986 k němu "přeběhl" z doprovodné kapely Davida Bowieho – s Iggym nahrál album Blah Blah Blah a později hrál například s Morrisseym a nebo Sinead O'Connor. S Morrisseym má zkušenost i klávesista a hráč na "hammondky" Seamus Beaghen, který své umění ukázal i společně se ska/reagge legendou The Madness. O rytmiku doprovodné kapely se stará dvojice Matt Hector (bicí) a Ben Ellis (baskytara), kteří se znají z projektu Gutterdämmerung, což je kombinace hudebního dokumentu a živé kapely belgického umělce Bjorna Tagemose.

Na Metronome festivalu se během posledního červnového víkendu na čtyřech pódiích v areálu holešovického Výstaviště představí přes 30 zvučných jmen zahraniční i tuzemské scény.

Vstupenky jsou k dostání v běžných předprodejních sítích. Kompletní line-up najdete na webu pořadatele.

Iggy Pop - Lust For Life


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení