Letní punk-rockový večírek: dorazí Sum 41, NOFX a Millencolin

Vydáno: 30.03.2016 11:20 - Petr Adámek

Pražské Forum Karlín se koncem letních prázdnin promění v punk-rockovou divočinu. 23. srpna tu rozbalí svá fidlátka Sum 41, NOFX a Millencolin.
Nejstarší z ohlášených kapel, NOFX, vzešla z americké punkové vlny 80.let, která dala hudebnímu světu také např. Bad Religion, Offspring nebo Green Day. NOFX se vždy drželi undergroundových kořenů, odmítli všechna velká hudební vydavatelství, zakázali vysílání svých videoklipů na MTV či VH1. Navzdory silně odmítavému postoji ke komerčním médiím se prodalo přes 8 miliónů kopií jejich nahrávek a stali se jednou z nejvlivnějších punkových ikon posledních třiceti let.

Jednou z kapel, která uvádí NOFX za svůj vzor, je kanadská formace Sum 41. Oč později tato pětice oproti NOFX svoji kariéru odstartovala, o to strmější vzestup hned v úvodu nabrala. Její první dlouhohrající album All Killer, No Filler vyšlo v roce 2001 a hned první singl z něj – skladba "Fat Lip" se setkala s obrovským komerčním úspěchem. Následovaly hity jako "The Hell Song" a "Still Waiting" a další vydané desky. V tuto chvíli Sum 41 dokončují nové album, které by mělo vyjít zanedlouho.
Večer 23. srpna ve Foru Karlín zahájí punkrockeři Millencolin, které v roce 1992 ve švédském Örebro svedla drohromady záliba ve skateboardingu. Jejich debutové album vyšlo pod názvem Tiny Tunes v roce 1994 a jen o rok později už kapela držela v ruce nabídku od proslulé americké nahrávací společnosti Epitaph. Zatím naposledy se ohlásili na jaře loňského roku s albem True Brew.

Trojkoncert NOFX, Sum 41 a Millencolin se uskuteční pod značkou jednodenních hudebních akcí - Prague Sounds Good, která vloni zaštítila koncert Dream Theater a Black Star Riders. Vstupenky jsou od dnešního dne v prodeji v síti Ticketportal. K dispozici je limitovaný počet vstupenek za zvýhodněnou cenu 990 Kč při včasném nákupu.

Sum 41 - In Too Deep


NOFX - Leave It Alone
 

Millencolin - Sense & Sensibility



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení