Eagles of Death Metal se vrátili do "krvavé" Paříže. Na pódiu doprovodili U2

Vydáno: 08.12.2015 14:20 - Petr Adámek

Eagles of Death Metal, kteří byli v listopadu svědky teroristického útoku v pařížském klubu Bataclan, se do francouzské metropole po necelém měsíci vrátili.
Pátek 13. listopadu se zapsal do historie Paříže a kapely Eagles of Death Metal nejčernějším písmem. Po šíleném řádění několika ozbrojených teroristů v koncertní síni Bataclan zůstalo devět desítek mrtvých.

Hrůzostrašný čin vedl mimo jiné k tomu, že mnoho kapel zrušilo koncerty v Paříži i v jiných francouzských městech, další dokonce stornovaly celá turné. Jednou z postižených sestav, které odvolaly chystanou show ve francouzském hlavním městě, byli U2. Dva odložené koncerty se uskutečnily 6. a 7. prosince, přičemž se s nimi na pódiu objevili i Eagles Of Death Metal.

Byl to totiž právě zpěvák U2 Bono, kdo po útoku nabídl vystrašné kapele své soukromé letadlo a dokonce jim poskytl mobilní telefony, o které členové sestavy v Bataclanu při útěku přišli.
Eagles of Death Metal na pódiu předvedli cover Patti Smith "People Have the Power" a svůj vlastní song "I Love You All the Time." V nedávném video interview kapela potvrdila, že po opětovném otevření Bataclanu by si v síni ráda zahrála jako první.

U2 & Eagles of Death Metal - People Have The Power



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení