5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Crossfaith

Vydáno: 18.10.2015 15:00 - David Stoklas

Japonští Enter Shikari. I tak bychom mohli nazvat skupinu Crossfaith, která se mimo jiné netají svou inspirací v elektronických kapelách jako The Prodigy. Po dvou letech se opět vrátí se svou divokou show do Čech. Co o nich víte?
1. Japonská vládo, polib nám prdel!

Crossfaith otevřeně prohlašují, že jim vadí japonská politika. Svoji naštvanost pak ventilují ve svých skladbách. Jedna z věcí, která je fakt štve, je zákaz nočního tance v jejich rodné Osace. Často se prý stává, že do klubů nakráčejí policisté a všechny tanečníky důkladně zpracují. Kapele se taky nelíbí, jak politici ustavičně mlží kolem jaderné katastrofy elektrárny Fukušima.

2. Elektronika duší a hlavně tělem

Během jejich koncertu v Thajsku se stalo hned několik průšvihů. Jeden týpek z publika si polil ruku benzínem a zapálil si ji. Frajer, co? Aby toho nebylo málo, zpěvák Koie dostal elektrickou ránu od mikrofonu. Byl z toho docela otřesený a chtěl nějak fanouškům sdělit, co se stalo. Jeho angličtina je ale trochu mizerná, tak se rozhodl pro názornou ukázku. Sáhl na nejbližšího chlápka, kterému šok předal. Hned všichni věděli, co se děje!

3. Výbušná evropská šňůra

Jedna ze zastávek jejich evropského turné bylo i hlavní město Maďarska Budapešť. Nějaký vtipálek nebo zarytý odpůrce japonského metalcoru asi z jejich vystoupení nadšený nebyl a zavolal úřadům, že v místě koncertu je bomba. Všichni pak museli být evakuováni. Crossfaith na to ale vzpomínají s úsměvem. Prý je to jedna z nejšílenějších věcí, co se jim kdy stala.

4. Posedlost jihoamerickou kuchyní

Crossfaith mají rádi dobré jídlo. Čas mezi koncerty v Severní Americe si krátili objevováním tajů cizokrajné kuchyně. Největší favorité pro ně ale nakonec byly hovězí taccos s tuny avokádového guacamole. Tvrdí, že si na nich dokonce vypěstovali závislost. Jo, pořád lepší na hovězím než na jiné jihoamerické komoditě, kokainu.

5. Po nás potopa!

Pokud si budete chtít pozvat Crossfaith třeba na firemní večírek nebo narozeninovou party nesmíte zapomenout na chlebíčky a na vodu. Spoustu vody, hektolitry a možná by nebylo od věci přistavit celou cisternu. Frontman Koie totiž kvůli svému hlasu vypije během jednoho vystoupení několik litrů. Díky tvrdému tréninku, kdy občas ani nemohl mluvit, se teď chvástá, že svým křikem dokáže shodit omítku ze zdi.

Recenzi aktuální desky Crossfaith Xeno najdete v listopadovém Fakkeru.


Crossfaith - Devil's Party



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení