Budiž temno, rozkážou v Praze a Opavě Black Claw a Seuora

Vydáno: 08.10.2015 12:50 - Petr Adámek

Country může mít mnoho podob. Tu temnou a pochmurnou představí českému publiku Black Claw z Vancouveru a finská Seuora už koncem října.
Obě kapely se v rámci své evropské šňůry zastaví 24. října v novém bratislavském pubu v historickém domě ze 13. století Black Well, o den později v nedávno otevřeném kulturním prostoru Platforma Troppau v Opavě a české česko-slovenské miniturné zakončí v pražském klubu Buben 26. října.
Inspirovaná amerikanou, Johnnym Cashem či Those Poor Bastards se v pustých lesích kanadské divočiny zrodila naštvaná, primitivní muzika Black Claw. Severoamerická black country si libuje v divokých vystoupeních a vykreslování pošmourných odstínů ještě o poznání krutějších než dokáže zachytit studiový materiál. Do Prahy přijede Reverend Black Claw představit čtvrté album, letošní Thieving Bones.

O neveselých stránkách lidského bytí i hororových historkách s notnou dávkou slovanské melancholie vypráví finská Seuora, v současné době duo kytaristy a zpěváka Reverenda Funguse a Johnnyho "Jugse" Backwatera na basu a perkuse. Tak trochu jiný blues band, kombinující elementy zašlé slávy kabaretů, death blues a evropského noir-folku, pochází z Jyväskylä, neblaze proslulého studentského města s vysokou nezaměstnaností a čilým zločineckým podhoubím. O inspiraci proto nemá Seuora nouzi.


Black Claw - Broken Hands

Seuora - Hate the Dead / Envy the Living

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení