Australští Dune Rats se vrátí do Prahy ke svému samostatnému koncertu

Vydáno: 20.09.2015 09:45 - Petr Adámek

Dune Rats se letos před pražským publikem už jednou předvedli - jako The Subways v Lucerna Music Baru. Tenkrát slíbili, že se do Prahy vrátí a máme je tu. 13. listopadu to rozbalí v Café V Lese a 14. listopadu pak v plzeňském Divadle pod lampou.
Dune Rats se letos prezentovali první dlouhohrající eponymní deskou. Na začátku tohohle alba byl dopis, který poslal Steve Albini Nirvaně před nahráváním desky In Utero. Dal jim na vědomí, že když nenatočí desku během jednoho týdne, nemají právo být v rockové kapele. Dunies si tenhle přístup vzali za svůj - žádný kecy, rovnou k věci - nahrát to v garáži pod dohledem kámoše, kterým byl Woody Annison, tour manager a zvukový inženýr kapely Children Collide. Během čtyř týdnů u moře bylo album hotové. Než odjeli s Woodym do studia v Melbourne, přijali albiniovský plán a na předprodukci potřebovali jen půl dne.
První singl z nové desky "Funny Guy" se trefuje do lidí, kteří si na něco hrajou - jeden život žijí, druhý nabízejí ostatním. "Proč musíš furt jen lhát?" zpívají Dunies - a nabízejí svůj životní styl - "Žádný pózéři, žádný agresivní lopaty!"

Vstupenky na pražský koncert Dune Rats jsou k zakoupení za 200 Kč + poplatky. Na místě v den koncertu vyjdou za 250 Kč.

Dune Rats - Funny Guy


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení