Jak dělají indie rock v Nizozemí? Předvedou nám to Kensington

Vydáno: 11.08.2015 11:25 - Petr Adámek

Nizozemští Kensignton se na podzim vrátí do Česka. Letos v lednu si podmanili pražské Rock Cafe, v létě rozpálili publikum na festivalu Fingers Up a 4. listopadu proto očekáváme vynikající koncert plný kytarového indie.
Čtveřice z Utrechtu spolu hraje již deset let. Debut Borders však vydali až v roce 2010. I díky dlouhé době, během které vznikal, šlo o velmi dospělé album s jasnou tváří a kapela se tak okamžitě zapsala do povědomí velkého množství milovníků indie. Svůj podíl na tom má i producent John Davis, který předtím spolupracoval např. s Arctic Monkeys.

Vydání druhého alba Voltures Kensington opět oddalovali. Po několika odkladech vyšlo až na jaře 2012, ale čekání se opět vyplatilo. Zvuk se opět posunul o notný krok vpřed a o kapele se začalo šeptat jako o budoucí velké senzaci. Tou se definitivně stali s vydáním zatím posledního alba Rivals, které vyšplhalo na samotný vrchol hitparád.

Jestli chcete zažít nizozemský indie rock, který je britštější než ten originální britský, přijďte na Kensington 4. listopadu do Rock Café, a jestli jsme vás dosud nepřesvědčili, zeptejte se tisíců návštěvníků festivalů jako byl Fingers Up nebo budapešťský Sziget.

Kensington - Riddles

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení