FOTO: Imodium ve Foru Karlín uctili památku Kurta Cobaina a oslavili 20 let

Vydáno: 06.04.2024 15:40 - Michal Ivanega

Imodium je definitivně zpátky. Na svém dosud nejvěším samostatném koncertě představili nového bubeníka, rozloučili se s tím původním, odhalili název chystaného alba a zavzpomínali na Nirvanu.
Ono se kolem členů kapely během těch čtyř let kapelní pauzy stále něco dělo, ať už to byly různé vedlejší projekty nebo hostovačky. Navíc první koncert po pauze se konal už minulý rok na domovském festivalu Broumovská kytara. Zahráli i Rybičkám 48 na jejich festivalu. Imodium bylo stále tak trochu na očích. Nicméně první samostatný comebackový koncert s velkou parádou se konal skutečně až ve Foru Karlín, a to v předvečer třicátého výročí úmrtí Kurta Cobaina, k jehož odkazu se parta kolem Thoma nepokrytě celou svoji hudební kariéru hlásí. Navíc se jednalo o oslavu 20 let od vydání debutového alba.

Večer zahájila autogramiáda členů Imodia a focení s fanoušky, načež ještě před osmou odpálila svůj svižný set spřízněná rock'n'rollová kapela Th!s. Těm se kromě skvěle zahraného setu podařilo parádně naladit publikum.




Forum Karlín vyprodané nebylo, publikum dosahovalo úrovně zhruba ke zvukaři. Nicméně na atmosféře i na výkonu Imodia to vskutku vůbec nic neubralo. Naopak, hned od prvních sekund bylo velmi dobře vidět, jací jsou Thom a spol. srdcaři. Koncertem ve Foru Karlín udělali obrovskou radost sami sobě a hlavně a především svým věrným a na comeback natěšeným fanouškům.

Na jednoduché, ale perfektně nasvícené stagi se behem setu Imodium pořád něco dělo. První zhruba polovinu koncertu odehrál na bicí původní bubeník Kárl, který kapelu z osobních a pracovních důvodů opouští. Thom tak zůstává jediným zakládajícím členem. Po rozlučce s Kárlem došlo k technické výměně bících, za něž hned usedl nový člen Imodia Adam Jánošík. Novou kapitolu existence Imodium hned začalo čerstvým a řízným singlem "Tuláci". Koncert odsýpal, fanoušci si spokojeně uživali. Další zajímavostí bylo mini vystoupení, kdy se Thom s akustickou kytarou a v doprovodu své ženy Žanety odebral ke zvukaři na malé podium, kde si spolu zazpívali svůj duet "Haló pane".

Thom pak sám zahrál píseň "Something In The Way" od Nirvany. Jednalo se bezesporu o nejosobnější a nejdojemnější moment celého večera. Thom zahrál a zazpíval opravdu velmi procítěně, nejedno srdce v sále zjihlo. Thom se podělil o to, jak velký na něj v mládí měl Kurt vliv. Je moc dobře, že Nirvanu poznal, protože jinak by nemohla kapela Imodium vzniknout.

Dalším zpestřením bylo i zapojení pěveckého sboru do několika písní a nakonec i příchod kapely Rybičky 48 na stage. Comeback koncert tak skončil nakonec solidní party na podiu.

Co bude dál, co bude dál? Přejeme celé kapele Imodium aby to byl hlavně další kus úspěšné kapelní historie, další vydařené album a i nadále těžce srdcová záležitost nejen pro kapelu samotnou, ale i pro spoustu spokojených fanoušků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení